Başkan Çetin, Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasında, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un, bir milletin yeniden doğarak, kendisine yeni bir yol belirlemesinin ifadesi olduğunu söyledi. Çetin, Cumhuriyetin kuruluşunun en önemli aşaması olan Büyük Taarruz'da, Anadolu coğrafyasının din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Mustafa Kemal'in silah arkadaşlarının, düşmanı ve işbirlikçilerini Anadolu'dan attığının altını çizdi.

“MUSTAFA KEMAL’İN YOLUNDAYIZ”
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  Türkiye'nin içinden geçtiği ortamda, Büyük Zafer'in kazanılması sırasında, Anadolu'nun kahraman evlatlarının gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun ne denli önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Başkan Çetin, "30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusunun Mustafa Kemal önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Omuz omuza mücadele vererek tarihin en şanlı, en onurlu zafer destanını yazdığı gündür. Bu onurlu günde, bu gün bizlere düşen asıl görev ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdi’ diyen Mustafa Kemal’in yolunda, yılmadan ve yorulmadan ilerlemek, O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi, yine Mustafa Kemal’in önderliğinde geleceğe taşımaktır” diye konuştu. 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle buruk ama umutla kutladıklarını vurgulayan Çetin, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yılında, bize bırakılan bu büyük destanın gururunu bir kez daha yürekten hissediyoruz. Bizlere bu büyük zaferin onurunu yaşatan, başta Ulu Önderimiz, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, kahraman askerlerimizi bir kez daha şükranla anıyor, hemşerilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

30 AĞUSTOS FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜNE DAVET
Halkı, CHP il, ilçe örgütleri ve Seyhan Belediyesi ile birlikte düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Fener Alayı yürüyüşüne davet eden Başkan Çetin, "30 Ağustos Salı günü saat 20.00'de Kenan Evren ve Turgut Özal Bulvarının kesiştiği noktada toplanıp, ellerimizde meşalelerle Duygu Kafe'deki Gençlik Meydanı'na kadar yürüyeceğiz. O gün, tüm halkımızı ele ele, omuz omuza birlikte olmaya davet ediyorum" çağrısında bulundu.