Başkan Fikret Yeni, Adana Öğretmen Evi’nde Seyhan ilçesindeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda, muhtarlar kendi mahallelerindeki sorunları anlattı. Muhtarların dile getirdiği sorunların çözümü konusunda elinden geleni yapacağını belirten Başkan Fikret Yeni, bazı sorunların çözümü konusunda ilgili yerlere telefonla bilgi verdi.    

‘SEYHAN’DAN BAŞLADIK’

Seyhan ilçesinden başlayarak 15 ilçenin muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerin sorunlarını dinleyeceğini belirten Başkan Fikret Yeni, “4 yılık il başkanlığım süresince seçim çalışmalarından dolayı bir türlü siz muhtarımızla oturup sorunlarınızı dinleyip, çözümü noktasında çok fazla mesai harcama imkanımız olmadı. Hep seçimlerle uğraştık. Teşkilatın başı olunca, öncelik seçim olunca doğal olarak teşkilat çalışmalarına zaman ayırmaktan, teşkilat çalışmalarıyla hemhal olmaktan bu fırsatı bulamadık. Ondan dolayı davetimize icabet ettiğiniz için ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


‘SORUMLULUĞUMUZ BİRAZ FAZLA’

Başkan Fikret Yeni, “Muhtarlarımızın en fazla haşır neşir olduğu, en fazla diyalog içinde olduğu kesimin birincisi siyasiler, ikincisi bürokratlardır. Herhangi bir siyasi partiye demiyorum. Tabii iktidar partisi olunca ve muhtarlarımızın da birebir muhatabı, yaşadıkları mahallede kendilerine görev tevdi edilirken verilen görevi gereği, hizmet getirilmesi için bürokratlarla diyalog noktasında iktidar partisinin sorumluluğu biraz daha fazla oluyor. Biz bunun bilincindeyiz. Bu zamana kadar her ne kadar fırsatımız olmadıysa da bize ulaşan herhangi bir sorunu bize ileten muhtarımıza olabildiğince dönüş olabildiğince sorunun çözümü noktasında yardımcı olmaya çalıştık. Ama bu yeterli miydi? Değildi. Tekrar söylüyorum seçim sathı mahallinde olmamızdan dolayı belki sizlerle olan diyaloğumuzda bir aksaklık demeyelim ama belki bir kesit olmuş olabilir. Onun için ben artık seçimle ilgili gündem geri plana itilince muhtarımızla 15 ilçemizin muhtarıyla bir ara gelelim, muhtarlarımızın sorunlarını dinleyelim. Muhtarımızın dile getirdiği sorunların çözümü noktasında iktidar partisi olmamız hasebiyle bize yüklenen yükümlülük çerçevesinde, nedir o yükümlülük vatandaşla bürokratlar arasında köprü olup vatandaşın hizmeti alma noktasında hassasiyet gösterilmesine yardımcı olalım düşüncesiyle muhtarımızla 15 ilçede toplantı planladık. İlkini Seyhan’da yaptık” şeklinde konuştu.  

Muhtarla yapılan toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Meclis Üyeleri Ozan Gülaçtı, Aysun Kocabaş, Serap Torun, Esef Şahin, Mihdi Öztop, Özdemir Gökdemir, Yalçın Limoncu, Ali Coşkun, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Özmansur, Hüseyin Doğan, Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, il yönetim kurulu üyeleri Lülüfer Çiçekçi, Şadiye Çilingir, İsrafil Avcu.