Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, "MHP Adana İl Başkanı Sayın Sertan Duran, dün bir gazeteye verdiğim mülakata cevaben açıklamalarda bulunmuş. Özellikle 15 Temmuz sonrası Sayın Devlet Bahçeli'nin de milli duruş ve vatansever tutumu ışığında ülkemiz adına en doğru ve dik duruşumuza yakışan tavrı birlikte sergilediğimiz Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Sayın Sertan Duran, zannediyorum ki, ya açıklamalarımı eksik okumuş ya da yanlış bilgilendirilmiş" dedi.

"Bizler öncelikle Türkiye'nin her karış toprağına, akabinde ise bu şehrin paydaşları olarak Adana'ya nasıl daha güzel hizmetler getiririz, nasıl halkımıza daha fazla faydalı oluruz kaygısı içerisinde olan hizmetkarlarız" diyen Başkan Fikret Yeni, "AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, milletvekillerimiz, teşkilat kademelerimiz ve partimize, davamıza gönül veren her şahıs ile her zaman kayıtsız ve istisnasız 'Milli İrade'ye saygı duyan kişilerden teşekkül, bir birlikteliğin il sözcülüğünü yapmaktan onur duymaktayım. 'Milli İrade'nin varlığı nihai mihenk noktası olan bir parti için aksi eleştiriler tartışmasız ve sadece abesle iştigaldir" dedi.

'AYNI MİNVALDE HAREKET EDİYORUZ'

Kendisini Anadolu halkının iradesinin tezahürü ve düşüncesi her ne olursa olsun bu milletin 'koalisyonu' olarak gören bir partinin il başkanı olarak açıklamalarının farklı yönlere kaydırılmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Fikret Yeni, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu karşı cevabın milli birlik ve beraberlik noktasında aynı minvalde hareket ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi'nden gelmesi ayrıca şahsımı yaralayan bir noktadır. Türkiye'nin her noktasındaki kardeşlerimizin fikri azami değer taşımaktadır. Bir Adanalı olarak şehrimizin paydaşı olan her ferdin görüş ve önerisi de bizim için kılavuzdur.

2014 yerel seçimlerinde Adana halkının iradesi ile şehrimizde belediye başkanı olarak seçilen Sayın Hüseyin Sözlü de aynı şekilde halk iradesine saygımız düsturu ile şehrimizin belediye başkanıdır. Tüm bunların yanında, hiç kimsenin eleştirilemez olduğunu Sayın MHP İl Başkanı Sertan Duran ile birlikte herkese hatırlatmak isterim.

Adana özelinde, Adana halkının hak ettiği hizmetlerin yeterince yapılmadığı, yapılamadığı noktasında da derinlemesine düşünüldüğünde hem fikir olacağımızdan eminim. 3 yılı aşkın süredir şehrimizin belediye başkanlığını yapan Sayın Hüseyin Sözlü'nün bir çok seçim vaadini yerine getiremediğini ve şehrimiz için olması gerekenler noktasında eksik kaldığını da belirtmek gerekiyor. Zaten bu nokta, şüphesiz şehrin geleceğini düşünen her siyasetçi, kanaat önderi ve vatandaşın, hem gözlemi hem de malumudur.

Şayet bir eleştirimiz söz konusu ise bu ancak ülkemizin ve şehrimizin geleceğine fayda vermek adınadır. Yapıcı ve yıkıcı eleştireler arasındaki farkın izahını yapmak şüphesiz bu noktada anlamsız kalacaktır. Bu ülkenin bekası, varlığı, bölünmez bütünlüğü adına hemdem olduğumuz kardeşlerimizin, eksik bilgi veya bilgilendirme ile yaptığı eleştirileri azami derecede birliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde anlayış ile karşılamaya çalışacağız. Başka Türkiye yok, başka Adana yok. Hiçbir hizipsel algı eminim ki yürüdüğümüz yola taş olamayacaktır."