Saimbeyli Belediye Başkanı Başkan Mustafa Şahin Gökçe, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin tarihte yeniden ve daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı; milletimizin hürriyetine olan bağlılığını simgeleyen, eşi az bulunur bir destandır.

Türk yurdunu işgale gelenlere karşı verilen savaşın son evresinde başlatılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile zafere ulaşıldı.

Bütün zorluklara, yokluklara rağmen Türk Milleti, Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk yönetimindeki şanlı ordumuzla kenetlenerek, Kurtuluş Mücadelesi’ni kesin zaferle sonuçlandırmıştır.

30 Ağustos Zaferi, sadece Türk Milleti’nin kaderini değiştirmemiş, yeryüzündeki mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur.

Türk Milleti’nin en değerli varlığı olan Cumhuriyet, 30 Ağustos Zaferi’ye sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın ardından elde edilen büyük bir kazanımdır.

Türk Milleti, kendisini öz yurdundan çıkarmak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış ve sonsuza kadar bağımsız yaşama kararlılığını, bütün dünyaya haykırmıştır.

Türk Milleti’ne ve ordumuza yönelik saldırılar tarihin her döneminde olduğu gibi, bundan sonra da vuku bulabilir. Milletimiz, devletimiz ve ordumuz bu tür saldırılara karşı daima tetikte olmalı ve her zaman olduğu gibi, düşmana gereken dersi verecek gücü içinde barındırmalıdır. Bunu gerçekleştirebilmenin yegane yolu da birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmekten geçmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve ordumuzun zafer bayramını kutluyor, şehitlerimiz ve gazilerimiz önünde rahmet, saygı ve minnetle eğiliyorum.”