Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Barış Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

BİZ SÖZ VERDİK; YANINIZDAYIZ...

Alışılmış belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yönetmediğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte haftada en az 4-5 mahalleyi gezip sorunları yerinde gördüğünü söyledi. Başkan Karalar, "Ben hep söylüyorum 'Halkın Başkanı' diyorlar. Ben sizin başkanız değil ben sizin kardeşinizim. Biz başkanlık taslamaya gelmedik. Kimseye hava atacak durumumuz yok. Ben sizin evladınız kardeşinizim. Biz halkın ayağına gidiyoruz. Hem sizlerle dertleşelim, hem de sorularınızı dinleyelim istedik. Her hafta 4-5 mahalleye gidip sorunlarınızı dinleyeceğiz. En çok kadınları dinleyeceğiz. Kimse kusura bakmasın mahallenin sorunları en iyi bilen kadınlardır, o yüzden ben kadınlar tarafındayım" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SORUNLARI DİNLEDİ

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mahallede yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verdi. Karalar, "kentsel dönüşüm için 4 kez TOKİ'ye gittim. Anlaşma yapılmış, yetki TOKİ'ye devredilmiş... Seyhan Belediyesi'nin hiçbir söz hakkı kalmamış. Biten evleri teslim ettiler. Şimdi buranın devamı var. 1100 konut daha yapılacak. Biz bununla ilgili ne zaman başlayacağını söyleyemeyiz. Anacak şunu yaparız; gelecek hafta TOKİ Başkanı Adana'ya gelecek. Ben buraya da getireceğim. Kendisine söyleriz, insanların mağdur olduğunu söyleriz. Anacak biz 2. etapla ilgili araştırma yapacağız insanlar evet derse tamam" şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte mahalle esnafını gezerek sorunları not aldı.