Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği- TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Göçhan ile birlikte ilçenin tarihi mekanlarında incelemelerde bulundu.

ADANA VE TURİZM GELİRLERİ

Yanına Seyhan Belediyesi'nde görevli arkeolog ve mimarları da alan Başkan Zeydan Karalar, Büyüksaat ve Tepebağ başta olmak üzere ilçede bulunan turistlik tarihi alanları gezdi. Turizm gelirinin artık dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Karalar, bu gelirlerden Adana'nın da pay alması gerektiğini söyledi. Başkan Karalar, "Adana bir dönem sanayi ve turizmin başkentiydi. Ancak gelinen süreçte tarımda ve sanayideki yanılış yönetim politikaları nedeniyle buradan gelen gelirleri kaybettik. Gelişen ve değişen dünyada ise bugün en önemli gelir kaynaklarından biri, turizm geliridir. Avrupa ülkeleri bunu başarmış durumda. Barselona tek başına 1 yılda 12 milyon turist alabiliyor. Buda o bölge için önemli bir gelir kaynağı. Adana'da turizmden istediğini elde edebilir. Bizimde oralardan hiçbir eksiğimiz yok." ifadelerini kullandı.

GÖÇHAN BİLGİLENDİRDİ...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği- TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi  Nesrin Göçhan'dan Adana'nın turizm ile ilgili bilgi aldı. Kentimizin bilinebilen 8 bin yıllık tarihi olduğunu ancak uzmanların bunun daha da fazla olabileceğini belirttiğini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Adana'nın yapılacak yatırımlar ile kısa sürede çok sayıda turist çekebileceğini belirtti.

Başkan Karalar Tepebağ'da gerçekleştirilen kazı çalışmalarını da inceledi. Burada arkeologlardan bilgide alan Başkan Karalar, tarihi buluntuların fotoğraflarını inceledi.