Kurban Bayramı öncesinde kutlama mesajı yayınlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Hemen hemen her gün şehit haberleri aldığımız bir ortamda Kurban Bayramını yaşayacağız.  Ben inanıyorum ki ülkemiz bu süreci de, el birliğiyle aşacak. Bu bayramın akan kanın durmasına, ülkemizin huzura ermesine, barışın hakim olmasına vesile olmasını diliyorum" ifadesini kullandı. Çetin, “Bu süreçte daha çok ‘birlik, beraberlik ve kardeşlik’ diyeceğiz. Hep birlikte terörü lanetleyeceğiz. Bugün daha çok birbirimize kenetleneceğiz. Bayramlar bunun için güzel bir vesiledir” şeklinde konuştu.

“BAYRAMLAR HATIRLAMAKTIR, UNUTMAMAKTIR”
Bayramların özel günler olduğunu, bu günlerin de, en güzel şekilde değerlendirilmesini isteyen Başkan Çetin mesajına şöyle devam etti: 
“Bayramlar, hatırlamaktır, unutmamaktır. Toplum olarak birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı; sevgi, saygı ve hoşgörünün zirveye çıktığı en anlamlı günlerimizdir. Dargınları barıştıran, çocukların yüzlerini güldüren, yaşlıları sevindirip mutlu eden bayram günlerinde yaşanan mutluluk ve huzurun tüm yaşantımıza yayılması en büyük arzumuzdur. Sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması dileğimizdir. Kurban Bayramı ve diğer özel günlerin, bizlere hatırlattığı en önemli husus budur. Bayramımızın, tüm yurdumuza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, başta Çukurova ilçe halkımız olmak üzere, halkımızın Kurban Bayramlarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”