İş için başvuran bazı kişilere fabrikalarda iş ayarladığı halde işi bırakanlar olduğuna dikkat çeken Çetin, “Allah aşkına iş beğenmezlik yapmayın” diye seslendi.

“ÇOK ZORLANIYORUM, LÜTFEN ANLAYIN”

Halk Günü’nün yapıldığı Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne alkışlar arasında giren Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çok yoğun telefon trafiği yaşadığına dikkat çekerek halka seslendi. Cep telefonunun numarasını ilk günden itibaren değiştirmediğini ve halka “değiştirmeyeceğim” diye söz verdiğini hatırlatan Çetin, “Ben ulaşılabilen bir belediye başkanı olarak kalmak ve sözümü tutmak istiyorum ama artık çok zorlanıyorum” dedi ve “O kadar çok şey için o kadar sık aranıyorum ki bazen çalışamaz hale geliyorum. Eğer çok önemli, çok acil ise ve kimseye ulaşamadıysanız son çare olarak beni arayın” diye çağrı yaptı.

“İŞ BULUYORUZ AMA KABUL ETMİYORLAR”

Sabah erkenden gece yarısına kadar her gün yüzlerce telefon açıldığına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Bu çağrımı lütfen iyi anlayın, ekibiyle gece gündüz 7-24 çalışan, evi, bir eşi ve dört çocuğu olan başkanınıza yardımcı olun; bu sözlerimi de lütfen şikâyet olarak anlamayın” diye konuştu. Telefonla arayan ve bizzat makamda özel görüşmek isteyenlerin çok büyük çoğunluğunun da “iş” talebinde bulunduğuna dikkat çeken Çetin, “Belediyede bir tek kişi için bile iş yok” dedi ve ekledi: Fabrikalara yönlendirip iş ayarladıklarımızın çoğu ‘illa belediye’ deyip vazgeçiyor. Lütfen iş beğenmezlik etmeyin.

“ÇUKUROVA’DA KANUNSUZ BİR İŞ OLMAZ”

Apartmanlarının altına izinsiz kahvehane açıldığını belirterek “Buraya nasıl ruhsat verildi?” diye soran Mete Metehol adlı bir vatandaşa “Çukurova Belediyesi’nde kanunsuz ve ahlâk dışı hiçbir şey olmaz” yanıtını veren Başkan Soner Çetin, “Biz ruhsat sahibinin kim olduğuna bakmayız, yasal olup olmadığına bakarız. İsterse babamın oğlu olsun, kimsenin gözünün yaşına bakmam” dedi. Altı çocuk annesi pazarcı kadın Mediha Sevük’ün bir zabıta memurunun tutumunu eleştirmesi üzerine de “Bizim görevimiz sorun çözmek, sorun çıkarmak değil” dedi ve personeli adına vatandaştan özür diledi.

“EVİMİZİN ÖNÜ PODYUM GİBİ OLDU”

Birkaç şikâyetin yanı sıra Halk Günü teşekkürlerin dile getirildiği platforma dönüştü.  Salbaşlı Ömrüye Metin, “Evimizin önü podyum gibi oldu” diyerek, Karslı  82101 Sokak’tan Sakine Gümüş, “Her tarafı cam gibi ettiniz; sana kurban olayım” biçimindeki sözleriyle, Türk Çapırlar adına Taner Kural  “Sayenizde sahamıza kavuştuk ve yerimiz tertemiz” diye iltifat ederek teşekkürünü dile getirdi. Dr. Sedat Sanrı Apt. Sakinleri adına da Selda Balık ile Pınarhan Çakır ise “Söz vermiştiniz, sözünüzü tuttunuz. Duvarımız eskisinden de iyi oldu” dedikten sonra Başkan Çetin’e çiçek takdim ettiler.