Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 5 yıl boyunca belediyeyi çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla yönettiklerini söyledi, 31 Mart'ta yüzde 70 oy hedeflediklerini açıkladı.  Adana'daki sivil toplum kurulu (STK) temsilcileriyle Dostlar Sofrası adı verilen yemekte buluşan Başkan Soner Çetin, "2014 yılında belediye başkanı seçildim ama kendimi 10 yıldır belediye başkanı gibi hissediyorum. Çünkü, her şeyi o kadar çok yoğun yaşadım ki. Sabahın 5'nde başlayan mesaimizin gecenin geç saatinde bittiği oluyor. 5 yıl boyunca hiç tatilimiz olmadı" dedi.

HALK GÜNÜ HİÇ AKSAMADI

Katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını ve ilk haftada itibaren cuma günü Halk Günü'nde Çukurova halkı ile bir araya geldiklerini belirten Başkan Soner Çetin, "Bunu seçimden önce de söylemiştik. Mesela, her hafta Halk Günü yapacağımızı vaat etmiştik. 2 Nisan 2014'te görevi devraldık, 4 Nisan’da ilk Halk Günü'nü gerçekleştirdik. Orada halkın bizden beklentisini sorduk. Yazın ayda bire düşürdük, onun haricinde her hafta cuma günü saat 14.00'te mutlaka ekip arkadaşlarımla birlikte halkın karşısına geçtik. 31 Mart Pazar gününe geliyor, 29 Mart cuma günü de yapacağız. Bunun çok yararını gördük. Bu, müthiş bir otokontrol mekanizması. Çalışma arkadaşlarıma, 'Ben hemşerilerime nasıl güler yüzlü, tatlı dilli davranıyorsam sizde öyle davranın" dedim. Bin 700 personele kontrol etmenin imkanı yok. Benim çalışma arkadaşlarım vatandaşın işini yapmıyorsa halk gününde gelir vatandaş bunu söyler ve o personelimiz de mahcup olur. Halk Günü böyle bir kontrol mekanizması" şeklinde konuştu.

DANIŞMA KURULU'NUN ÖNEMİ

Başkan Soner Çetin, katılımcı belediyecilik adına Halk Günü ile yetinmediklerini her ayın ilk pazarı muhtarlarla bir araya geldiklerini anımsattı. Muhtarlardan mahallenin sorunlarını dinlediklerini ve anında çözüm ürettiklerini kaydeden Başkan Çetin, şöyle devam etti:

"Katılımcı, çoğulcu belediyeciliğin bir gereği olarak Danışma Kurulu oluşturduk. Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu. 3 ayda bir Danışma Kurulu'nu topladık. Çukurova'yı birlikte yönetelim istedik. "Siz belediye başkanı olsaydınız Çukurova için ne yapardınız" diye sorduk, önerilerini aldık. Konuşulanlar temenni olarak kalmadı, uygulanabilir olanları uyguladık. Her 3 ayda bir beyin fırtınası gerçekleştirdik. Benim ve ekip arkadaşlarımın çok yararlandığı projeler ortaya çıktı."

HEDEF YÜZDE 70 OY ORANI

Başkan Çetin ikinci kez Çukurova ilçesine aday olduğunu ifade ederek, adaylığının Parti Meclisi'nden geçmesinin ardından yanına gençleri ve kadınları alarak çalışmaya başladığını söyledi. 31 Mart'ta yüzde 70 hedeflediğini açıklayan Soner Çetin, "Ben 2014 yılında yüzde 44 ile seçimi aldım. Benden önceki arkadaş yüzde 40 ile seçilmişti. Şimdi hedefim yüzde 70 oy almak. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Zeydan Karalar'a en büyük desteği Çukurova verecektir. Bundan dolayı, hedefi yüzde 70 olarak koydum. İstiyorum ki, Adana Büyükşehir’i sosyal demokrat bir başkan yönetsin. Bunun adının kim olduğunun önemi yok. Belediyecilik sosyal demokratların işidir. Sayın Zeydan Karalar'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını yürekten istiyorum. Bunun için gece gündüz çalışacağız. Bundan dolayı çıtayı yüzde 70 olarak belirledik. Ayrıca yüzde 70 ile seçim almış bir belediye başkanı güçlü olur. İller Bankası'ndan bir kuruş kredi alamadık. Oysa ki, bir çok projede devlet desteğine ihtiyacımız var" dedi.