Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aklı ve bilimi rehber edinmiş, tüm inanç ve değerlere saygılı bir rejim demek olan laiklik başta olmak üzere Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkılmasını istedi. Çetin, “Kanun önünde eşitlik yani hukuk devleti; siyasete katılma, eğitimde fırsat eşitliği ve çalışma hakkı konusunda kadın-erkek eşitliği; zor durumdaki yurttaşlara devlet desteği yani sosyal devlet; şiddetten uzak olunması koşuluyla her türlü fikrin özgürce dile getirilip örgütlenebildiği demokratik devlet olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını özenle korumalıyız” dedi.

PADİŞAHIN, KRALIN YERİNİ HALK ALMIŞTIR ARTIK

“Eskiden bizde padişah, Batıda kral, doğuda şah ya da mihrace vardı ve ne dese buyruktu, kanundu ama şimdi halk var; artık o ne isterse o oluyor” diyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, mesajında “Türkiye’yi başka bir Türkiye yapmak isteyenler olduğuna” da dikkat çekerek şöyle dedi:  Cumhuriyetimiz bu 91 yıl içinde laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olma yolunda önemli mesafeler kaydetmiştir. Ancak bugün geçmişe özlem duyarak egemenliği tek bir elde toplamayı amaç edinenler vardır ve bu yolun sonu karanlıktır. Anadolu halkı geriye gitmeyi kabul etmeyecektir.

 FENER ALAYLI YÜRÜYÜŞ-HAYALPARK’TA KONSER

   Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı da olan Soner Çetin, 29 Ekim Bayramı’nı 29 Ekim’e layık bir programla kutlayacaklarının da altını çizdi. 29 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da T.Özal Bulvarı üzerindeki Gökkuşağı Kavşağında toplanılacağını ve 19.30’da ellerde Türk bayrakları ve fener alayları olduğu halde yürüyüşe geçileceğini belirten Çetin, “Çukurovalı binlerce yurttaşımızla birlikte Cumhuriyet şarkıları söyleyeceğiz. Yürüyüşümüzü Hayalpark’ta Adanalı sanatçı Haluk Levent’in vereceği muhteşem bir konserle noktalayacağız. Cumhuriyeti adam gibi kutlayacağız” diye konuştu.