İSTER OKU
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Mücadelesi için hazırlık yaparken O’na ilk ses veren şehir Adana olmuştur. Adanalılar tek ses ve tek yürek, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olduğunu bütün dünyaya haykırmıştır. Zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra söylediği; ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ cümlesiyle de, Adanalılardan aldığı manevi gücün büyüklüğünü ve Adana’nın Kurtuluş Mücadelesi’ndeki önemini tarihe altın harflerle not düşmüştür” dedi. 
Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’yla, Türk’ün esir edilemeyeceğini dosta düşmana bir kez daha gösterdiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk Milleti, çok zor şartlarda verdikleri Kurtuluş Mücadelesi’yle, Türk’ü Anadolu’dan yok etmek isteyenlere karşı destansı bir zafer kazanmıştır. Adana ve Adanalılar da bu zaferin önemli bir parçası olarak tarihteki müstesna yerlerini almışlardır. Cenab-ı Allah bu milleti bir daha Kurtuluş Savaşı vermek zorunda bırakmasın” diye konuştu.
Bugün ülkede dalgalanan Türk Bayrağı için büyük bedeller ödendiğini hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, 5 Ocak Kurtuluş Bayramı mesajını şu sözlerle sona erdirdi: “Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gaziler ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle anıyor, aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hemşehrilerimin de 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, nice Kurtuluş Bayramlarında birlikte olmayı canı gönülden diliyorum.”

İSTER İZLE