TEKLİFİ BİLE YAKIŞIKSIZ

Yusuf Baş, yaptığı açıklamada “Evvela kabul etmek gerekir ki; kurulduğu günden bu yana varlığını Türk varlığına adamış ve bölücülükle mücadelede en büyük sosyal maliyeti ödemiş bir siyasi hareketin temsilcisine böyle bir teklifin yapılmış olması bile yakışıksızdır. En büyük Türk milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası üzerinde oturan bir siyasi partinin bu teklifi yapması ayrıca düşündürücüdür” ifadesine yer verdi.

CHP’Lİ SEÇMEN HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE

Baş, devamla “CHP’nin, ‘İhanet sürecine’ dair, şimdiye kadar bir beyanı olmaması dikkate şayandır. Milli Önder Atatürk’ün kurduğu partinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek için faaliyet gösteren terör örgütünün siyasi kanadıyla aynı çizgide buluşması, hedef birliği ve söylem birliği içine girmesi, CHP’nin nereden nereye geldiğini göstermektedir. Kuşkusuz bu durumun, CHP’ye oy vermiş vatandaşlarımızı bir kere daha hayal kırıklığına uğrattığı kesindir” diye konuştu.

MHP’NİN DURUŞU VE ŞARTLARI BELLİ

MHP İl Başkanı Baş, “Her türlü ihanete, hırsızlığa, hukuk tanımaz baskıcı zihniyete karşı Milliyetçi Hareket’in duruşu bellidir. ‘İhanet süreci dursun, hırsızlıkların hesabı sorulsun, Cumhurbaşkanı hukuk içine çekilsin’ şeklinde özetlenebilecek şartlarımız, muhtemel koalisyon arayışlarında sadece AKP için değil, CHP için de geçerlidir.” şeklinde konuştu.

MHP’NİN TARİHİ FEDAKARLIKLARLA DOLU

Yusuf Baş devamla şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin önünü tıkamak için değil, önünü açmak için vardır. MHP hiçbir zaman sorumluluktan kaçmamıştır, kaçmaz da. MHP’nin tarihi; ülkemizin yüksek menfaatleri söz konusu olduğunda yüklendiğimiz nice riskler ve fedakarlık örnekleriyle doludur.”

O KOLTUK TEKLİFİ FEDAKARLIK DEĞİL TUZAKTIR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş “Adana kamuoyuna ve değerli hemşehrilerime ifade etmek isterim ki; öncelikle ‘AKP-HDP’, ‘AKP-CHP-HDP’ ortaklığını konuşmayanların, eli kanlı terör örgütünün siyasi uzantısıyla MHP’yi koalisyon ortağı olarak görmek istemeleri ve bu yönde öneri getirmeleri iyi niyetli değildir. Terör örgütünün siyasi uzantısı, Kızılay’ın bir şubesi değildir. HDP’nin verdiği destekle kurulacak koalisyon hükümeti, Anayasa’nın ilk maddelerinin korunması hususunda, terörle mücadelede hangi yasayı çıkarabilir, hangi operasyonu yapabilir? CHP bunu neden hesap edemez? Bazılarının koltuk zaafı olabilir; ama o başbakanlık koltuğu som altından bile olsa Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli dönüp bakmaz, bakmadı da. O koltuk teklifi, fedakarlık değil tuzaktır. Biz o tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz. Ülkemizin önünün açılması için de sorumluluktan ve fedakarlıktan kaçınmayacağız.”