Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın Seyhan ilçesinin batısına ve Yüreğir’in Karataş Caddesi’ne yapılması planlanan hastanelerin peşini bırakmıyor.
Seyhan’da 35 mahalle muhtarıyla birlikte yaptığı toplantının ardından sağlık problemlerini ve hastane ihtiyacını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan Tümer, konuyu yeniden gündeme getirdi.
AKIBETİ SORGULADI
Hastane yapılmasının aciliyetini belirttiği tarihte Sağlık Bakanı olan ve Seyhan’a hastane sözü veren, şimdilerde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Recep Akdağ’ın hükümet adına bulunduğu mecliste bir kez daha konuşan Tümer, nüfusu 500 bine dayanan bölge halkının sağlık sorunlarıyla baş başa kaldığını hatırlattı.
Adana’nın Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi üzerindeki Adana Devlet Hastanesi’nin akıbetini de sorgulayan Tümer, yıllarca Çukurova Üniversitesi pamuk araştırma merkezi olarak kullanılan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki verimli araziye Numune Araştırma Hastanesi yapılmasına rağmen kısa süre sonra kapanmasını da gündeme taşıdı. 
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise “Seyhan'da bir hastane yapılma kararı olduğunu kendi Bakanlık dönemimden biliyorum, hatırlıyorum. Dolayısıyla, bunun da en kısa zaman içerisinde inşallah yapılması ümidimdir” dedi.
DEVLET VE NUMUNE HASTANELERİ NE OLACAK?
Hastanelerle ilgili gelişmelerin Adanalılar tarafından merakla beklendiğini vurgulayan Tümer, şunları söyledi:
“117 yıl önce Gureba adıyla açılan Adana’nın Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi üzerindeki Adana Devlet Hastanesi, 2012 yılında yıkılmıştır. İhtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle yıkılan hastanenin yeniden yapılacağı belirtilmesine rağmen 2012’den bu yana proje aşamasında kalmıştır. Adana Devlet Hastanesi’nin yıkılmasıyla Yüreğir ilçesinin güneyinde bir tek hastane dahi kalmamıştır. Söz verildiği üzere yeni ve modern bir hastane inşaatına ne zaman başlanacaktır? Yine yıllarca Çukurova Üniversitesi’nin pamuk araştırma merkezi olarak kullandığı Yüreğir’deki verimli tarım arazisine Numune Araştırma  Hastanesi yapılmış ancak kısa süre sonra Şehir Hastanesi nedeniyle kapanmıştır.
HASTANE BEKLİYORUZ
Öte yandan Nüfusu 500 bine dayanan Seyhan ilçesinin batısında yaşayan vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı’nın bu bölgede hastane yapımı için ödenek ayırdığını açıklamasına rağmen henüz inşaatın başlamaması nedeniyle kaygılarını dile getirmektedir. Seyhan İlçesi D-400 karayolu üzerinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait atıl durumdaki tesisin Seyhanlı hemşehrilerimize hastane olarak kazandırılması beklenmektedir. Bu konularla ilgili gelişmeleri merakla bekleyen Adanalılar için yeni bir açıklamanız olacak mıdır?”
RECEP AKDAĞ, TÜMER’E HAK VERDİ…
Tümer’in konuşmasına yanıt veren ve mecliste hükümet adına bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, “Adana Yüreğir'de bir devlet hastanesinin yapılma düşüncesi öteden beri var, arsa sıkıntısından dolayı şu ana kadar geciktiği kanaatindeyim. Seyhan'da da bir hastane yapılma kararı olduğunu kendi Bakanlık dönemimden biliyorum, hatırlıyorum. Dolayısıyla, bunun da en kısa zaman içerisinde inşallah yapılması ümidimdir” diye konuştu.