Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın eşi Gülay Arıkan’ın CHP İl Kadın Kolu’nu ziyaretinde bir konuşma yapan Başkan Göksu Günay, AKP iktidarının 8 yıllık geçmişini de değerlendirerek, “Gerçekler gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması lazım. Cumhuriyetimizin 87. yılında büyük bir kırılma yaşanıyor. Farklı beklentiler, yurtdışından dizayn edilen komplolar var. Referandum boyunca bunları anlatmaya çalıştık. Ben, değerli savcı ve hakimlerimizin kolay kolay teslim olmayacağına inanıyor, güveniyorum” dedi.
Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygül Seçginok, Çukurova İlçe Kadın Kolu Başkanı Zuhal Kuleaşan, Yüreğir İlçe Kadın Kolu Başkanı Seher Irk, İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu ve bazı kadın üyelerin de hazır bulunduğu ziyarette uzun bir konuşma yapan CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay şunları söyledi:
“Biricik belediyemizin biricik başkanının eşi sayın Gülay Arıkan bizleri ziyaret ederek onurlandırmıştır. Gülay Hanım, yerel seçim çalışmalarında da bizleri hiç yalnız bırakmadı. Sizi ağırlamak istiyoruz diye ilettiğimiz davetimizi kırmayarak geldi, hoş geldi.
27 Ekim’de Cumhuriyet Şölenimiz var. Kendisini şölenimize de katkı koymaya davet ediyoruz. Bizim ki sadece bir kermes değil, şölen. Amacımız para kazanmak da değil. Halkla ilişki kurmak, onlara kendimiz anlatmaya ve onları dinlemeye fırsat da yaratmak istedik, geçen yıl olduğu gibi. Halkımızın talebi üzerine gelenekselleştirme kararı aldık. Dört ilçemizle beraber başaracağız.”
Cumhuriyetin anlamının, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, yaktığı ışıkla yürümek olduğunu belirten CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, bu yolda yürümeye devam edeceklerini de vurguladı. Kurtuluş Savaşı’na şehit düşenlerin “ülke Amerika’nın Yeşil Kuşağı’na teslim olsun’ diye canlarını feda etmediklerini dile getiren Başkan Göksu Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bize Cumhuriyeti koruma, kollama görevi düşüyor. Sekiz yıllık AKP iktidarının yaptıklarına, bize yaşattıklarına baktığımızda neler olabileceğini net görmekteyiz. Halkımıza bunları anlatmalıyız ve anlatacağız da. Cumhuriyet Şölenimiz, halkla buluşmamıza da yardımcı olacak.”
Gülay Arıkan, CHP Kadın Kollarını ziyaret etmekten onur duyduğunu belirterek, “Her zaman katılamasak da gönlümüz partili kadın arkadaşlarımızladır. Halkımızın daha onurlu yaşaması için partimizin iktidar olması gerekir. İnsanlar sadaka kültürüne alıştırılıp, onursuzlaştırılmak isteniyor. Emellerine böyle ulaşacaklarını sanıyorlar. Bu oyun bozulmalı. Bizlere çok iş düşüyor. İnsanımız onuruyla çalışıp, alınteriyle yaşayabilmeli. Bizim iktidarımız bunu sağlayacaktır” dedi.