Bayram, “Ben belediye başkanı seçilirsem maaş almayacağım. Maaşını köylerde yaşayan kadınlara vereceğim” dedi.

NE MAAŞ NE HUZUR HAKKI…

Yüreğir Belediye Başkan aday adaylığına ilk açıklayan isimlerden biri olan Orhan Bayram, ne maaş ne de huzur hakkı almayacağını belirterek, “Biz, halkın belediye eliyle soyulmasına izin vermeyeceğiz. Biz, adaleti hakim kılacağız. Ben maaş ve huzur hakkı almayacağım, bu parayı köylü kadınlarımıza vereceğim” dedi.

“YÜREĞİR’İN HALİ İÇLER ACISI”

 

Bayram, Yüreğir’in dışlanmış, çarpık yapılaşma, gecekondular, varoşlar, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, altyapı gibi sorunlarla anılan bir ilçe olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Ben Yüreğir’de doğup büyüdüm. Yüreğir, hep geriye gitti. Ekonomisi düzelenler oturdukları mahalleleri terk  ediyor. Bu yıllardır böyle. Burada doğup, büyüyen biri olarak ilçenin içler acısı halini görmemek mümkün değil. Yüreğir, gelişime açıktır. Yüreğir’i temizlik, çöp sorunu, yol sorununun çözmek basittir. Biz belediyenin asli görevleriyle ilgili konuşma gereği bile duymuyoruz. Biz alternatif projelerimizle bu ilçeyi baştan aşağı şantiyeye çevireceğiz.Adana’nın, Yüreğir’in parasını TOKİ müteahhitlerine yedirmeyeceğiz. Kibrit kutusu gibi evler yapıp kent dokusuna zarar vermeyeceğiz. İlçenin dört bir yanında inşaatlar yapacağız, yoksullara ev vereceğiz, iş vereceğiz, istihdam yaratacağız. Bunları yaparken ilçeyi beton yığına çevirmeyeceğiz. Yeşil alanları koruyacağız. Sosyal yaşam alanları oluşturacağız.  ” 

“İHANETE İZİN VERMEYİN”

İlçeyi adım adım adım gezen, gittiği her yerde büyük bir ilgiyle karşılanan Orhan Bayram, projelerini anlatıyor, partisi için oy istiyor. Bayram, “Biz büyük düşünüyoruz.  Hedefimiz büyük, projelerimiz büyük. Yüreğir’i yarına taşıyacağız. Basit işlerle uğraşmayacağız. Bunun için maaş bile almayacağım. Huzur hakkıyla işim olmayacak. Bu nedenle halkımız iyi düşünsün. Bir kez daha Yüreğir’i karanlık ellere, halkın cebine göz dikenlere, katı atık bedeli adı altında halkı soymaya çalışanlara Yüreğir’i bırakmayalım. Yüreğir’i kaybetmek, Büyükşehir belediyesini de kaybetmektir. Göz göre göre bir ihanete, bu ilçenin kendi kaderine terk edilmesine izin vermeyelim” diye konuştu