Bayram’ın “Yüreğir İçin Dayanışma ve Danışma Toplantısı” adı altında Hilton Oteli’nde düzenlediği yemekli toplantıya Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, Belediye Meclis üyeleri Necmettin Atay, Ertan Sümer, Ahmet Yüzgeççiler, Hayrettin Kaya, İbrahim Leba, İl Genel Meclisi üyeleri Muammer Savaş, ve Yılmaz Ballıoğlu katıldı.

“Yüreğir’de NEDEN İSTİKLAL CADRDESİ OLMASIN?”

Meclis üyeleriyle bir araya gelen Bayram, burada yaptığı konuşmada, “ Yüreğir ilçesinde ailece gezilecek yerlerin yok denecek kadar az olmasına çok üzülüyorum. Bazı alanlarımız araç trafiğine kapatılıp kafeler, çay bahçeleri, küçük alışveriş merkezleri, gezi parkurları oluşturulmalı.  Bisiklet yolu ayrı,  yaya yolu ayrı bir alan olmalı ki insanlarımız rahatça gezebilsin. Yüreğir’de neden bir İstiklal caddesi olmasın” dedi.

“UTANÇ VERİCİ DURUMA ÜZÜLÜYORUM”

Karataş'a en yakın Yüreğir ilçe sınırı olan yerleşim alanlarına  insanları  rahatça yaşayabilecekleri yeni yerleşim alanlarını oluşturacaklarını, mevcut bazı alanları da geliştireceklerini ifade eden Orhan Bayram, “Koskoca Yüreğir ilçesinin kibrit kutusu kadar binaları var.  Bu utanç verici durum beni ilçe sakini olarak üzmektedir. Düşünün ilçemizde insanlara hizmet verecek ihtiyaç karşılayacak, banka ATM’leri dahi yok. Sadece büyük AVM’nin içinde var ama o da belli saatten sonra kapalı. Bu konudan dolayı halkımız çok şikayetçi ve mağdur” diye konuştu.

 

Yüreğir’in çöplük, pislik, altyapı yetersizliği, hayvan pazarları, yoksulluk, işsizlik, varoşlar, bozuk yollar, kibrit kutusu gibi binalarla anılmaması için yola çıktığını ve seçimleri kazanma noktasında iddialı olduğunu anlatan Orhan Bayram, şöyle devam etti:

“Halkımıza söz veriyorum; ilçemizde yaşayan her vatandaşımız aynı hizmeti görecektir, ayrımcılık bizimle beraber sona erecek, herkes emeğe saygı duyacak. Bu ilçeyi üvey evlat olmaktan kurtulacağız. Tabi tüm bunları da halkımızla ve özellikle örgütlerimizle beraber yapacağız. Gelin partimizi başkalarının ellerine bırakmayalım, sahiplenelim. Seçimlerde partimize vereceğimiz oylarla yetinmeyip daha çok çalışmamız gerek. Eşit hizmet, eşit paylaşım, her seçimde oylarımızı daha da artıracaktır. Bunun için beraberce ve yılmadan çalışmalıyız. Seçimlerde dikkat edeceğimiz en büyük geçmiş seçimlerde sandık başındaki görevli arkadaşlarımızı maalesef çok ihmal ettiğimiz ortaya çıkmıştır. Onları ilgisiz alakasız bırakınca küskünlük yapıp da sandıklarla ilgilenmeyenlerde olmuştur. İşte bu seçimlerde sandık görevlileriyle yakınen ilgilenecek onların tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız.  Onlar da o zaman sandıklara daha fazla sahip çıkarlar. Ne demişler, bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at sahibini nasıl değiştiriyorsa herkes bilsin ki bir Yüreğir ise  Adana'nın kaderini değiştirecektir.”

“ÇELİKCAN’IN GÖZÜ HALKIN CEBİNDE”

Bayram, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı da sert bir dille eleştirdi.  Evsel Katı Atık Bedeli uygulaması adı altında halkın cebine el uzatıldığını ama bunu CHP’nin durdurduğunu anımsatan Bayram, “Çelikcan, parkları yıkıyor, yeşil alanlara göz dikiyor, halktan haksız yere alınan paraları meclis toplantılarında savunuyor. Belediyenin dibinde yoksul bir kadının çöpten beslendiği haberlerini hala unutmadık. Yüreğir, böyle yönetilmeye layık değil” dedi.