Yılların ihmali yüzünden ilçenin üçüncü dünya ülkelerini aratmayan görünüm içinde olduğunu belirten CHP Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Bayram Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir’e 20 MEGA projesinin birkaçından örnek verdi..

İşsizlik, yoksulluk, altyapı sorunları, varoşları, gettolaşmaya giden konumuyla Yüreğir’in kanayan bir ilçe olduğunu savunan Bayram, “Bir AVM ve otel binaları dışında Yüreğir’de ne var? Yüreğir’de aslında çok şey var; olmayan bir altyapı, pislik, çöp, bozuk yollar, çıkmaz sokaklar, varoşlar ahırlar var… Yüreğir’de hala ihmal ve mahrumiyet var” dedi. 

Orhan Bayram, Yüreğir’i aydınlık bir geleceğe taşımak için yola çıktığının altını çizdi. Bu noktada ciddi projeleri ile işsizliği ve yoksulluğu yenmek. Çözüm noktasında projelerinin hazır olduğunu, teknik bir ekiple işsizliği ve yoksulluğu yenme projesi hazırladıklarını belirterek, “ şöyle devam etti: “Bir önceki seçimlerde 480 bin olan İlçe nüfusu şimdi 455 bine düşmüş. Artık insanlar buralardan göç etmeye başlamış. Çünkü insanlar ne ekonomik açıdan ne de güvenlik açısından burada yaşamak istemiyorlar. Büyük bir ihmal var Yüreğir’de! Bu nedenle halk buradan uzaklaşıyor. Biz yeni yaşam alanları oluşturacağız, İnsanlarımız buradan kaçmayacak” 

Ayrıca Yerel Basının sıkıntılı olduğunu belirten Bayram, Basın sektöründe çalışan emekçilerin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu, sahiplerininde Basın İlan Kurumu aracılığıyla verilen resmi ilan gelirlerinin, giderlerini karşılamadığını biliyorum. Bu yüzden Belediye Başkanı olduğum takdirde, yerel basını ilgilendiren güçlendirme rojemi hayata geçireceğim” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’de Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Bayram’ın ziyaretinden memnun olduklarını, siyasilerin basın emekçilerinin sıkıntılarında gerekli destek verilmesi gerektiğini söyleyerek başarılar diledi.