BBP İlçe Başkanı Azmi Ertan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün seçim öncesi katıldığı her toplantıda 'sivillere ucuz', öğrencilere de 'bedava ulaşım' sözünü verdiğini, ancak sözünü tutmayarak bir kez daha siyasi 'döneklik' yaptığını söyledi.

Hüseyin Sözlü'nün halktan gelen tepkiler üzerine yeni bir oyalama taktiği uyguladığına dikkat çeken BBP Seyhan İlçe Başkanı Ertan, "Adanalı Hüseyin Sözlü'yü seçmekle bin defa pişman olmuştur. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bu hatanın daha da belirgin hale gelerek, devasa boyutlara ulaşacağı açıktır" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DE 'TACİZ' UYGULAMASI

ASKİ'de tam anlamıyla panik yaşandığını, taşeron işçilerin çıkarılması için 'refüze edici' uygulamaların devreye sokulduğuna dikkat çeken Ertan, çalışanlara yönelik zalimce uygulamalarla ilgili sayısız örneğe tanık olduklarını, evli bir kadın çalışanın emekliliğine kısa süre kalmasına rağmen Tufanbeyli İlçesine sürgün edildiğini söyledi. BBP İlçe Başkanı Ertan, S.D. isimli kadın çalışanın 4 ay sonra emekli olduktan sonra ayrılacağına ilişkin dilekçeyi imzaladıktan sonra Adana'da kalmasına izin verildiğini kaydetti. Ertan, Adana'da kent merkezine uzak bir şantiyeye sürgün edilen aynı kadın çalışanın tuvalete girmesine izin verilmeyecek kadar insanlık dışı muameleyi kınadıklarını bildirdi.  Azmi Ertan, S.D.'nin istifa edip gitmesi için 'işyerinde planlı şekilde taciz'e maruz bırakıldığını sözlerine ekledi.

GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ KUTLAMA YAPIYOR

Hüseyin Sözlü'nün başkanlık koltuğuna oturduğundan beri Adana'nın her yanına kutlama pankartı astığını söyleyen BBP Seyhan İlçe Başkanı Azmi Ertan, "Anneler günü, Babalar günü, Trafik günü, Milli ve Dini bayramları hiç aksatmadan kutlama pankartları ile göz boyuyor. Tebrikleri kabul etme var, eften püşten dış geziler var, icraat yok. Beyimiz 30 Marttan bu yana istirahatta. Adana Büyükşehir Belediyesi kasaba zihniyeti ile yönetilemez. Başkanlık makamı yan gelip yatma yeri değildir " dedi.

ADANALILARLA DALGA GEÇİYOR

Özel toplu taşıma araç sahiplerini memnun etmek (?) için fahiş fiyat uygulamasına geçtikten sonra halktan gelen tepkiler üzerine 'zammı makul seviyeye indirebileceğine' dair açıklamada bulunan Hüseyin Sözlü'nün insanlarla dalga geçtiğine dikkat çeken BBP Seyhan İlçe Başkanı Azmi Ertan, Sözlü'nün bu yöndeki açıklamasını 'Nasrettin Hoca'nın ders niteliğindeki bir fıkrasına benzetti: "Nasrettin Hoca'nın kapısına alacaklı dikiliyor. Her seferinden borç ertelemesi yapan hocanın aklına parlak bir fikir geliyor. Hoca, özetle, "buraya çalı dikeceğim çalılar büyüyecek, buradan geçen koyunların yünleri çalılara takılacak ben o yünleri toplayacağım, eğirip iplik yapacağım, o ipliği pazarda satacağım elime geçen parayla borcumu ödeyeceğim" şeklinde kurnazca cevap veriyor. Sözlü'de halka unutmayacağı bir ders veriyor. Hazret diyor ki, 'Kart sistemi oturacak, minibüsler otobüse çevrilecek, ulaşım araçları doğalgaza geçecek, sahte öğrencileri eleyip gerçek öğrencileri tespit edeceğiz, arkasından zamlı fiyatları geri çekeceğiz."

 

Büyük Birlik Partisi Seyhan İlçe Başkanı Azmi Ertan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamın ağırlığına uygun davranmaya, Adanalılara layık olmaya, sadece bir kesimin değil tüm Adanalıların belediye başkanı olduğunu hatırlamaya çağırdı.