Orman işçiliği ve 5 yıl boyunca yaptığı gece bekçiliğiyle birlikte, çocuk yaşlardan itibaren kendisine yöneltilen “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna, ısrarla “Belediye Başkanı” cevabını vermesi tarihe düşülmüş ilginç bir not.
 
Halkın içinden, halktan hiç kopmayan ve belediye başkanlığı sıfatını, alçak gönüllü kişiliğinin arkasında tutmayı en iyi beceren yöneticilerden biri olan Ahmet Sel, ilçesinin geleceğiyle ilgili umut dolu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğinden, halkı adına büyük memnuniyet duyan Ahmet Sel, enerjisini bedeninde tutabildiği sürece Feke için çalışmaya devam edeceğini söylüyor.
 
İŞÇİLİKTEN, BEKÇİLİKTEN BAŞLADIM
Yayla, toprak, tarım, hayvancılık ve dağların, hayatı olduğunu belirten Ahmet Sel, bunların tamamının da zaten Feke anlamına geldiğini ifade etti. Ahmet Sel, “Çocukluğumdan bu yana bana gelecekte hangi mesleği seçeceğimi sorduklarında, verdiğim tek cevap belediye başkanlığıydı. Sanırım bunda, belediye başkanlarına gösterilen saygı ve hürmetin, belediye başkanlarının halka hizmet etmesinin önemi büyük oldu. Buna şahit olmam zihnimde yer edinmesini sağladı. Basamakları teker teker çıktım. İşçilikten, bekçilikten başladım işe... Zaten kırsalda doğmuşsanız, küçük yaşlardan itibaren çalışmaya, üretmeye mecbur kalırsınız ve emek harcamanın ne demek olduğunu çok iyi bilirsiniz” dedi.
ÇOCUKLUK HAYALİME 2009’DA ULAŞTIM
1985 yılında askere gittiğini ifade eden Ahmet Sel, “Askerlik bitince Orman İşletmesi’nde işçi olarak çalışmaya başladım. 1989’a kadar orman işçisi olarak çalıştım. Daha sonra İl Kültür Müdürlüğü’nde bekçilik yapmaya başladım. 5 yıl bekçilik görevini sürdürdüm. İşimin muhteviyatıyla ilgili hiç sorun yaşamadım ve en iyi şekilde yerine getirmek için çaba gösterdim. 1994’te sınava girip memur oldum. 1997’ye kadar memur olarak işime devam ettim. 1997’de Feke’ye Kütüphane Müdürü olarak atandım. 2004’te kütüphane müdürlüğünden istifa ettim ve MHP’den, Genel Başkanımız, Türkmenbeyimiz, Sayın Devlet Bahçeli’nin uygun görmesiyle Feke Belediye Başkan adayı oldum. Az bir oy farkla seçimi kaybettim. Ardından yeniden kütüphane müdürlüğü görevime döndüm. 2009 seçimlerinde bir kez daha Feke Belediye Başkanlığı için MHP’den aday adayı oldum ve yine Genel Başkanımız, Muhterem Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in layık görmesi üzerine aday oldum. Böylece çocukluk hayalim olan belediye başkanlığı görevini yürütmeye başladım” diye konuştu.
HEMŞEHRİLERİM ARASINDA AYRIM YAPMAM
Sorunlarını çok iyi bildiği bir coğrafyada belediye başkanı olduğunu ve mazeret üretmeden hizmete giriştiklerini anlatan Ahmet Sel, şöyle devam etti: “Neler yapmam gerektiğini, nereden başlamam gerektiğini biliyordum. Mazeret üretmek ve enkaz edebiyatı yapmak ise kişiliğimize uymadığı için kolları sıvadık, altyapı hizmetiyle, yollarımızı çamurdan kurtaracak parke taşı işine giriştik. Feke’nin ve Fekelilerin sorunu, kendi sorunumdu. Bu yüzden elimizde ne imkan varsa, Feke’yi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için kullandık. 2014’te ikinci dönem belediye başkanlığına seçildiğimizde, bir büyük güzelliği beraberinde yaşadık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na MHP’li Hüseyin Sözlü’nün seçilmesi bizim için bulunmaz nimetti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in destekleriyle sorunları birer birer çözmeye başladık ve Feke’nin Cumhuriyet tarihi boyunca alamadığı hizmeti görür olduk. Ben çocukluk hayalim olan işimi, belediye başkanlığını yaparken, halka hizmet ederken siyasi ayrım yapmamaya büyük özen gösteririm. İnsanımızın, hemşehrilerimin cenazesine, düğününe, sosyal etkinliklerine, toplantılarına elimden geldiğince giderim. Şalvarımı giyer kahvehanede arkadaşlarımla, hemşehrilerimle zaman geçiririm. Böylece sorunlarımızı belirleme ve çözme aşamasında avantaj sağlarım. Herkes bana ihtiyacını, sorununu direkt söyleyebilir. Bu durum, hizmet ederken önümüzü daha iyi görmemizi sağlar.
Spora ilgim büyük. Amatör Lig’de mücadele eden Feke Belediyespor’u yakından takip ederim ve idmanlarını dahi izlerim. Zaman zaman ben de katılır ve gerçlerle spor yaparım. Adana Demirspor ve Adanaspor’un bu yıl, Süper Lig yolunda iddialı olması beni sevindiriyor.
Hemşehrilerimle ilişkilerimde siyasi sınıflamadan kesinlikle kaçınırım. Bu toprakların insanıyım ve siyasi görüşü ne olursa olsun aynı toprakların insanına hizmet ediyorum. Bu düşüncemden ödün vermem.”
HÜSEYİN SÖZLÜ’YLE BİRLİKTE HİZMETİN MİKTARI VE KALİTESİ ARTTI
2009’da bir köy görünümünde olan Feke’yi, gerçek bir ilçe haline getirmek, daha yaşanabilir, çağdaş bir yerleşim birimi yapmak için kolları sıvadıklarının altını çizen Ahmet Sel, şunları söyledi: “Geçmişte asfalt hizmetinden dahi yoksun bırakılan ilçemizde, çamur içindeki ilçe ve bağlantı yollarına, Feke Belediyesi’nin kendi kurduğu şantiyede ürettiği parke taşlar döşendi. Toplamda 300 bin metrekare parka taşı döşendi, 30 km de asfalt döküldü. Feke Çayı’nın ıslahı için büyük gayret gösterdik, Taşkınların önüne geçilmesi için ıslah çalışması gerçekleştirildi. Pınargözü Karadayı’dan su getirdik. Daha önce motorla akıtılan suyun kendi cazibesiyle akmasını sağladık ve Pınargözü-Bozatgediği ve Karadayı-Bozatgediği hatları döşendi.
2014 Mart’ında Hüseyin Sözlü Başkanımızın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından, aldığımız hizmetin kalitesi ve miktarı, yüksek oranda arttı. 320 km asfalt yol yapıldı. 220 kilometresi Feke köylerinde, 100 km de Tapan Bölgesi’nde asfalt çalışması olarak gerçekleştirildi. 5 köprü, 50’ye yakın menfez yapıldı. Güzpınarı, Belenköy, Oruçlu, Mansurlu köylerinde çalışmalar devam ediyor. Fidan dağıtımı, tarım yolları, membran havuzlar, elektrik panelleri, tavuk üretimi için destek çalışmaları sürüyor. Yerinde kalkınma için meyve fidanları dağıtıldı, dağıtılıyor. Geçen yıl 10 bin fidan dağıtıldı, 2016’da 53 bin fidan için dağıtım başladı. 2014’ten bu yana 130 kilometrelik tarım yolu yapıldı. Pağnık İçme Suyu Projesi ile 30 köyün su ihtiyacı karşılanacak.
Saimbeyli Pağnık’taki su kaynağını 150 bin metre uzunluğundaki, 300’lük borularla Feke merkeze ve 30 köye ulaştıracak bir proje bu. Proje; Adana Büyükşehir Belediyesi, Feke Belediyesi ve ASKİ ile birlikte gerçekleştirecek.”
 
Feke Belediyesi’nin 30 Mart 2014-Aralık 2015 arasında gerçekleştirdiği faaliyetler
-Askere giden gençlere moral desteği
-Adana Büyükşehir Belediyesi ve Feke Belediyesi ortaklığında aşure dağıtımı.
-9 oda, 18 yataklı Belediye Oteli.
-200 Kişilik Çığıllıpınar Dinlenme Tesisi
-Çop konteynerleri
-Feke Belediyespor 1. Amatör Küme’de mücadele ediyor
-2015’te 10 bin adet fidan dağıtımı
-3 sınıftan oluşan, 100 öğrencinin desteklendiği Gençlik Merkezi
-50 adet geomembran havuz
-Güneş paneli dağıtımı
-10 adet köprü
-Merkez Köyevi, 6 adet Mescit, WC
-Sabit ve seyyar, iki adet soğuk hava deposu
-20 vatandaşa tavuk çiftliği
-İhtiyacı olan vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye
-1 adet yolcu bekleme durağı
-5 bin paket gıda yardımı
-Modern Semt Pazarı
2016’da yapılması planlananlar
-Pağnık İçme Suyu Projesi
-Hayvan Pazarı ve Mezbahane
-Mahallelere Köyevi Yapımı
-Gıda yardımına devam
-Asfalt hizmetine devam (köyiçi)
-Fidan dağıtımı devam edecek
-Geomembran havuz yapımı devam edecek
-Güneş paneli yapımı devam edecek
-Tavuk çiftliği yapımı devam edecek
-Mezarlık bekleme binası yapılacak
-Mantar pazarlama projesi yapılacak