CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, Adana’nın yaşanabilir bir kent olabilmesinin yanı sıra ekonomide, sanayide, tarımda kültür ve sanatta söz sahibi olabilmesinin birlik ve beraberlik ruhundan geçtiğini söyledi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren ve bu bağlamda başta STK’lar, mahalle ve esnaf ziyaretlerini sürdüren Özer, dün kısa adı ASED olan Adana Sevdalıları Dayanışma, Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneğine nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Tahir Akın, yönetim kurulu ve üyelerle bir süre sohbet eden Bekir Sıtkı Özer, Adana’nın var olan sorunlarını, sorunların sebeplerini ve çözüm yolları hakkında görüşlerini dile getirdi.

‘ADANA SEVDAMIZ

BİZ YOLDA VARIZ’

Adana’nın komşu kentlerine bakıldığında her yıl büyük bir ilerleme kaydettiğini ancak Adana’nın yerinde saydığını söyleyen Bekir Sıtkı Özer, “Tüm hemşehrilerimin gibi her sabah kalktığımda Adana’nın içler acısı durumunu görmek beni kahrediyor. Komşu illerimiz yatırımda, teşvikte, yerel hizmetlerde Adana’ya adeta tur bindirirken bizler yerimizde sayıyoruz. En basit örneği metrodur. Günde 50 bin TL zarar eden metronun borcu 2023 yılında bitecek, metronun borcuna kefil olan Hazine’ye olan borcumuz ise 2030 yılında son bulacak. Osmaniye, Mersin ve Gaziantep gibi iller göç alırken Adana’da göçten nasibini alıyor, bu iller STK’lar, Milletvekilleri ve Bakanları sayesinde teşvik kapsamına alınırken Adana hep dışarıda bırakıldı. İktidarın Adana milletvekilleri Adana’ya sahip çıkmıyor. Onun içindir ki bu kentin kurtulmasının yolu birlik ve beraberlik ruhundan geçmektedir. Hepimiz el ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Kurmuş olduğunuz derneğinizin isme ne kadar anlamlı ‘Adana Sevdalıları’ Evet, bende Adana sevdalısıyım, bu kentin hak ettiği konumda olmasını arzu ediyorum ve bu yüzden bu yolda , bu kenti yönetme yolunda bende varım” diye konuştu.

‘HERŞEYİ BEN BİLİRİM

MANTIĞI YANLIŞ’

Adana’nın 1989 yılında Büyükşehir statüsü kazandığını hatırlatan CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Sıtkı Özer, “Bu yıldan itibaren iş başına gelen yöneticiler bu kenti ‘Her şeyi ben bilirim’ mantığı ile yönettiler. Kimseden görüş, fikir alış verişinde bulunmadılar. İşte görüyoruz Adana’nın geldiği nokta burası. Benim çok sevdiğim ve hayatımın her alanında uyguladığım bir söz vardır. Ünlü İrlandalı oyun yazarı George Bernard Shaw, ‘Akıllı insanlar akıllarını, daha akıllı insanlar başkalarının da aklını kullanır’ der” şeklinde konuştu.

5 OCAK STAD’INA SAHİP ÇIKALIM

Konuşmasında TOKİ tarafından 5 Ocak Stad’ının bulunduğu yere AVM etrafına ise, çok katlı bina yapılmasına yönelik girişimlere de değinen CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, “bakın aynı durum Gaziantep Kamil Ocak stadında yaşandı, o kentin STK’ları, Milletvekilleri ve Bakanı hemen itiraz ettiler. El birliğiyle hazırlanan projeyi rafa kaldırılmasını sağladılar. Biz neden yapmıyoruz. Biz, neden el ele vererek bu projeye karşı çıkmıyoruz. 5 Ocak Stad’ı illa yıkılacaksa yerine AVM değil, kent meydanı yapılsın, altı çok katlı otopark, etrafında ise, halkın yararlanabileceği yeşil alan, Pazar yerleri ve amfi tiyatro yapılabilir. Burada önemli olan bu kentte yaşayan herkesin sorumluluk alarak gelişen olaylar üzerine söz söylemesidir. Biz yerel yönetimde iktidara geldiğimizde halkımızın tüm kesiminin görüşlerini alacağız, onlarla hep istişare içinde olacağız. Bu kente yapılacak en ufak yatırımda dahi Adanalının sözü, oluru olacak” diye konuştu.

ASED Başkanı Tahir Akın da Bekir Sıtkı Özer’e seçim çalışmalarında başarılar diledi. Akın, dernek olarak her zaman desteğe hazır olduklarını da kaydetti.