CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, Adana’nın kent kimliğinden yoksun bırakıldığını belirterek, “1989 yılından sonra Büyükşehir statüsüne kavuşan Adana, takibi yıllarında hep kötü yönetimlerin elinde kaldı. Kent kimliğinden yoksun bırakıldı” dedi.

Aday adaylığı açıklamasının ardından seçim çalışmalarına hız veren Bekir Sıtkı Özer, STK, mahalle ve esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Özer, bu bağlamda Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek ve yönetim kurulu üyelerine nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Sıtkı Özer, burada yaptığı konuşmada Adana’nın son 20 yıldır kötü yönetildiğini ve kent kültüründen yoksul bırakıldığını belirterek “Türkiye’nin herhangi bir iline gidin, Adana’daki uygulamaların tek bir örneğini dahi göremezsiniz. Mesela bu kentin bir Metro kamburu var. Metro’nun borcu 2023 yılında bitecek, hazineye olan borç ise 2030 yılına kadar ödenmesi gerekiyor. Yine, son günlerde gündeme getirilen 5 Ocak Stadı’nın AVM ve yanlarına çok katlı bina yapılması projesi var ki tam bir facia. Bu girişimin bir örneğini Gaziantep şehir stadında yapmak istediler, kentin Bakanı, milletvekilleri, sivil toplum kurum ve kuruluşları ortak tepki koydu ve proje iptal edildi. Adana’ya baktığımızda bu birlik ve beraberliğin zerresini dahi göremiyoruz” diye konuştu.

EMEKLİLER BİZİM BAŞ TACIMIZ

Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinde 4 yılı geride bıraktığını hatırlatan Bekir Sıtkı Özer, bu süre zarfında partili partisiz tüm yurttaşların sorunlarının çözümü için tüm imkanlarını seferber ettiğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarında, bugüne değin emeklilerin sorunlarını dile getirdiğini, yaşam standardlarının daha iyi koşullara çekilmesi için çaba gösterdiğini kaydeden Özer, “İşsizliğin başkenti Adana’da, doğal olarak emekli yurttaşlarımızın da hali içler acısı. Ülkemizin ve halkımızın kalkınması için bir yaşamı feda eden emeklilerimizin hak ettiği durum bu değildir. Bugün emeklilerimiz neredeyse sefalet ücretine mahkum edilmiştir. Oysa bugün Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde emekliler birkaç aylık gelirleriyle yurtdışı gezilerine çıkarken, bizim ülkemizde emekliler kuru ekmeği bulmakta zorlanmaktadırlar” dedi.

Aday gösterilip, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde, yerel anlamda emekli yurttaşlara yönelik birçok düzenleme yapacağını kaydeden Bekir Sıtkı Özer, emeklileri ekonomik ve toplumsal yaşama kazandırmanın önemine dikkat çekti.Özer, “Bizim başkanlığımız döneminde, emeklilerimizin kendi alanlarındaki birikim ve deneyimlerden yararlanacağız. Ayrıca, onların sosyal hayatlarını daha iyi koşullarda sürdürebilmeleri için bir takım düzenlemeler de yapacağız” diye konuştu.

BEKİR SITKI ÖZER’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Seyfi İyiyürek de, CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Sitkı Özer’in, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak, sürekli yanlarında olduğunu, en büyük desteği verdiğini söyledi. Bu yüzden Bekir Sıtkı Özer’e teşekkür ettiklerini, bundan sonra da etmeye devam edeceklerini dile getiren Seyfi İyiyürek, “CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sayın Bekir Sıtkı Özer, emeklilerimizin sorunlarını sürekli Meclis’te gündeme getirdi. Çözüm yolları aradı, Şu anda, 65 yaş ve üzeri emeklilerimiz, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücretsiz yararlanıyor. Bizim talebimiz, bunun 60 yaş sınırına çekilmesidir” dedi.