Çukurova Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısı iki sürprizle başladı. Oturuma geçilirken Ak Partili üye Cumali Orçun Sarıgül birkaç saat önce evlendiği eşi Yeşim Avcı’yla birlikte meclise geldi. Sarıgül damatlığı, taze gelin Avcı ise beyaz gelinliği ile salona girdi. Birkaç saniye süren şaşkınlığın ardından damat ve gelin Çukurova Belediye Meclisi üyeleri tarafından önce alkışlandı, ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Başkan Soner Çetin, oturumu ön sıradan izleyen gelinle damadı tüm meclis adına tebrik ederken “Bırakın Türkiye’yi, dünyada böyle güzel bir renk oluşmuş mudur?” diye konuştu.

 

“AMAN UYUMUMUZ BOZULMASIN”

 

Çukurova Belediye Meclisi’nin aynı oturumunda yaşanan bir diğer sürprizi ise CHP’li üye Abeydullah Kolcu yaptı. Meclisteki CHP, MHP ve AKP’li üyeler arasında altı aydır müthiş bir uyum olduğunu belirten Kolcu, önce Başkan Soner Çetin’i samimi çabalarından ötürü kutladı, ardından düzeyli üslûpları dolayısıyla CHP, MHP ve AKP’li grup başkanlarına teşekkür etti. Mecliste üyesi bulunan üç ayrı partiden üç kadın üyeyi de yanına alan CHP’li Abeydullah Kolcu, hem Başkan Soner Çetin’e hem de diğer üç grup başkan vekiline önce çiçek verdi, ardından alkışlar arasında nazar boncuğu taktı.

 

NE İŞ-KUR NE DE ALÇAKLAR BOZAR

 

Mecliste peş peşe yaşanan iki sürprizin ardından değerlendirme yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, düzeyli ve yapıcı önerilerden yararlandığını ve kararların neredeyse tamamının mecliste oybirliğiyle alındığına dikkat çekti. Meclisin olduğu günün sabahında, İş-Kur’un adaletsiz ve eşitsiz tutumunu basın aracılığıyla halka şikâyet ettiğini, Halk Günü’nde ise şeffaf ve temiz ihaleleri şaibeli göstermeye çalışan çevrelere, “Başaramayacaksınız” diye seslendiğini hatırlatan Çetin, “Çukurova Belediye Meclisindeki uyumu ne İş-Kur’un haksız tutumu ne de alçakların çabası bozabilir, hepinizi kutluyorum” diye konuştu.