5 Kasım 2006’da aramızdan ayrılan CHP’nin 3. Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit için anma mesajları yayınlanıyor. CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, Genel Başkanları, eski başbakan Bülent Ecevit’I hiçbir zaman unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

Ecevit’in ölümünün 7. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, “Eski genel başkanımız, eski başbakanımız, devlet adamı Bülent Ecevit, ilkeli, dürüst yaşamıyla, sadece Türk ulusunun değil, dünya halklarının da haklı olarak saygısını kazanmıştır” dedi.

Biçer, nezaketiyle gönüllerde taht kuran Bülent Ecevit’in aynı zamanda kararlı tutumuyla, ülkemizin ve ulusumuzun çıkarlarını, bağımsızlığını, esenliğini hep ön planda tuttuğunu, koruduğunu vurguladı. Kıbrıs Barış Haraketa’nda, Afyon haşhaş ekimi yasaklarında, yakın geçmişte başta Irak ve Kıbrıs meselelerinde Türkiye’nin ulusal çıkarları doğrultusunda hareket eden Ecevit’in, Türk halkının büyük takdirini kazandığını kaydeden Biçer, “Bülent Ecevit, hep ezilmişlerin hak ve hukukunu savunduğu, koruduğu için ‘Karaoğlan’ diye anılmıştır. Bülent Ecevit, tüm yaşamını halkların barış ve esenlik içinde yaşaması için feda etmiştir. Bülent Ecevit’in, tüm yaşamı ve mücadelesi daha insanca daha demokratik bir düzen için geçmiştir. Kendini demokrasiye adamıştır. Bülent Ecevit’in yaşamı, sözde değil özde darbelere karşı çıkmakla, mücadeleyle geçmiştir. Partimizin üçüncü genel başkanı, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit’i ölümünün 7. yılında bir kez daha saygıyla anıyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız