Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen foruma demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.
“ÖTEKİLEŞTİRMEYEN, BİRBİRİYLE REKABET ETMEYEN BİR TARZDA ÖRGÜTLENECEĞİZ”
Forumun açış konuşmasını Birleşik Haziran Hareketi Adana Meclisinden Sercan Şahin yaptı.
Birbirini ötekileştirmeyen, birbiriyle rekabet etmeyen ve zayıflatmayan bir tarzla HAYIR’ı örgütleme çabasında olduklarını belirten Şahin, “Eksikliklerimizi ancak dayanışmayla ve birlikte çabalayarak tamamlayabiliriz. Hayır diyen diğer siyasal yapılarla koordinasyon, iletişim ve dayanışma için özverili davranacağız. Bu düzene itiraz eden örgütsüz solun toplamının örgütlü soldan nicel olarak çok daha fazla olduğunu biliyoruz ve hedeflediğimiz çalışmalar bu niceliğin hareketini de amaçlamaktadır” dedi.
HAZİRAN HAREKETİNİN YAPISI
Haziran Hareketinin sadece sosyalistlerin bir arada olduğu bir oluşum olmadığını belirten Şahin sosyal demokratların yanında ilerici, yurtsever, ezilen, ötekileştirilen tüm kesimlerle antikapitalist antiemperyalist, kamucu, eşitlikçi bir anlayışla ortak çabayı ilmek ilmek örenlerin birleşimi olduğunu vurguladı.
HAZİRAN HAREKETİ NELER YAPACAK?
Haziran Hareketinin yürüttüğü ve yürüteceği “Hayır” çalışmaları hakkında da bilgiler veren Şahin, “1 Milyon mektup elden ele kampanyamızla koltuklarınızda bulunan mektupları kapı kapı dolaştıracağız. İnternet, sosyal medya vb. iletişim araçlarını merkezi olarak da daha aktif ve yaygın hale getireceğiz. Ayrıca ‘Hayır’ gazetemiz referandum süresince çıkacak, sandıkların hepsinde tüm hazirancılar görev alacak. Yapacağımız işler çok gibi görünse de birlikte hepsinin üstünden geleceğimize inanıyoruz.
“DİKTAYA NOKTASI HEP BİRLİKTE KOYACAĞIZ”
“Referandumun sonucunun ‘Hayır’lı olacağına inancımız tamdır” diyerek sözlerini sürdüren Sercan Şahin, Türkiye’nin tüm aydınlık, ilerici, demokrat güçleri için bu karanlık senaryoyu frenleyebilecek ilk hedefin, anayasa taslağının referandumda reddi olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Aynı güçlerin Türkiye çapındaki örgütlenme, direnme becerisi, sonraki gelişmeleri de belirleyecektir . Sömürü düzeniyle uzlaşmayacağız, teslim olmayacağız. Buradan gerisi yok bu halk 19.yüzyıla geri dönmeyecek, memleket için, çocuklarımızın geleceği için, diktaya noktayı hep birlikte koyacağız.”
“KUTUPLAŞMA POLİTİKALARI BOŞA ÇIKARILMALI”
Şahin’in konuşmasının ardından katılımcılar forumda sırayla söz alarak görüşlerini aktardı.
Konuşmalarda grevlerin yasaklandığı, hayır diyenlerin gözaltına alındığı, eşit olmayan bir OHAL sürecinde referanduma gidildiğinin vurgulanırken, iktidarın referandumda başvuracağı kutuplaşma politikalarını boşa çıkaracak şekilde bir çalışma yürütülmesi gerektiği ve demokratik kitle örgütlerinin koordine olarak çalışması gerektiği vurgulandı.