İYİ Parti Adana İl Başkan’ı Göktürk Boyvadaoğlu,“Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü olan 5 Ocak tarihi, başta tüm Adanalılar olmak üzere milletimizin bayramıdır. Bütün Adanalı hemşehrilerimin bayramını kutluyorum” dedi.
Başkan Boyvadaoğlu, şunları söyledi;

"Gazi Mustafa Kemal’in, 31 Ekim 1918 tarihin de Adana’ya gelerek İskenderun’a çıkartma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlar’a ateşle karşılık verileceğini belirtmesi ile kurtuluş mücadelesi ateşinin, Adana’da yakılması biz Adanalılar için bir övünç kaynağıdır. Çanakkale Savaşındaki ruh, Kurtuluş Savaşı döneminde Adana’da canlanmış, Adanalı esaret altında kalmayı reddederek, yapılan bütün zulümlere baş kaldırıp, 5 Ocak günü düşmana karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.
Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde Adana’nın çok önemli bir yeri vardır. Mutafa Kemal Atatürk 15 Mart 1923 tarihinde, Devlet Reis’i olarak şehrimizi ziyaretinde, kurtuluş mücadelesi kararını Adana’da aldığını “Ben’de bu vekayiin ilk his-si teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözü ile belirtmiştir. Türk milletinin zincirleri kırarak, elde ettiği bağımsızlık temellerinin’de Adana’da atıldığının bir göstergesidir.
Türk milletinin evlatları olarak, milli mücadele ve kurtuluş hareketini büyük bir gururla anmaktayız. Vatanımızın kurtuluşu için hayatları pahasına kahramanca mücadele eden Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken, tüm hemşehrilerimizin 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."