Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yakup Budak,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim biçimini sert dille eleştirerek, “Biz başbakan seçmiyoruz. Adana’ya belediye başkan adaylarımızı  seçiyoruz. Ama İktidar Partisi ; Belediyelerinin yaptığı hizmetleri anlatmak yerine Başbakan Erdoğan,  yok paralel devlet, yok şarampol devlet ifadelerini kullanarak sorunların üzerini kapatarak “iktidar partisine oy vermezseniz hizmet alamazsınız” diyerek  vatandaşın iradesine ipotek koyuyorlar.Vatandaşlarımıza saygısızlık  yapıyorlar. Buna hakları yok. Bizim tek bir devletimiz var . Sizler, on iki yıldır iktidarda değimlisiniz. Başbakan Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Adana’da bir çok belediye başkanı sizin partinizden değil mi? Sanki Adana’ya çok hizmetler yaptınız. Necmettin Erbakan  hocamız tarafından yaptırılan Sanayi tesislerini kapatarak Adana’yı işsizlikte bir numara yaptınız. Belediyeleriniz ise borç içerisinde.”Dedi.

“BU DEFA “SAADET” DİYELİM”

Partisinin Sarıçam Belediye Başkan Adayı Salih Güzey, Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Kayadan, Sarıçam İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte Buruk, Yamanlı, Müminli, Cihadiye, Baklalı Mahalleleri başta olmak üzere bir çok köy ziyaretlerinde vatandaşlar ile görüşen Yakup Budak, 30 Mart yerel seçiminde Saadet Partisi’ne destek istedi. Vatandaşlara, “ Bu defa Saadet deyin Saadetiniz olsun. Sizlerin desteği ile Adana’yı birlikte yaşanabilir hale getirelim. “ şeklinde konuştu.

“HİZMETTE EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Adana’nın Güneyi  ve Kuzeyi  arasında hizmetlerin alınmasında  eşitsizlik  olduğunun altını çizen Yakup Budak, “ Sizler , bizlere destek verirseniz  bu eşitsizliği de ortadan kaldıracağız .Yeni Belediye yasası ile İl Özel İdarenin yetkileri ortadan kalktı. Yeni yasa ile Adana’nın tamamı Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı içerisinde. Yeni yasa ile Tarımdan hayvancılığa , madenciliğe bir çok alanda  belediye  yetkileri daha da fazlalaştı. Şimdiye kadar kentte adil bir belediyecilik yapılmadı.Kentin birçok yerinde farklılıklar var.  Hizmette eşitlik yok. Adana’nın tamamına hizmet için geliyoruz.“ diye konuştu

“GİRDİ MALİYETLERİ EL YAKIYOR”

Çiftçilerim girdi maliyetleri altında her geçen gün ezildiğini anlatan Yakup Budak, “ Erbakan Hocam , göreve geldiğinde buğdayın fiyatını yüzde yüz yirmi oranında arttırdı. Daha önceden iki kilo Buğday’a bir litre benzin alırken ; şimdi ise sekiz yada on kilo buğdaya bir litre benzin alabiliyorsunuz. Zirai ilaçların fiyatı ise el yakmaya devam ediyor.” Dedi.

“ADANA, ÇİÇEK GİBİ OLACAK”

Adana’ya ilişkin projelerini açıklayan Yakup Budak, Adana’da Organize Çiçekçilik Bölgesini hayata geçireceklerine dikkat çekti. İşsizliğin  beraberinde farklı tehlikeleri de getirdiğini söyleyen Yakup Budak, Adana’da suç oranında ve  uyuşturucu kullanımında giderek artış yaşandığını öne sürdü. Türkiye’nin on yıl öncesine kadar güvenlik bakımından zafiyetinin olduğunun altını çizen Yakup Budak, “ Toprak ayağımızın altından kayıyor. Türkiye, on yıl öncesine göre  her geçen gün güvenliğini kaybediyor. Bu nedenle ; Bu  bayrak , Bu devlet için Saadet Partisi ‘ne  desteğinizi bekliyoruz” dedi.

 

Adana’da Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin yerinin 1974 yılında Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan tarafından tespit edilerek hayata kazandırıldığının altını çizen Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yakup Budak, “ Aradan kırk yıl geçmesine rağmen Adana’ya ikinci bir organize sanayi bölgesi yapılmadı. Allah nasip ederse ikinci organize sanayi bölgesini Adana’nın batısına bizler birlikte yapacağız.” Dedi.

“SARIÇAM’DA SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ BİLİYORUZ”

Sarıçam Belediye Başkan Adayı Salih Güzey ise konuşmalarında Milli Görüş Belediyeciliğinin önemine değindi. Sarıçam İlçesinde yaşadığını ifade ederek Sarıçam ilçesinin sorunlarını ve çözümlerini bildiklerini söyleyen Salih Güzey, “Biz adil ve eşit bir belediyecilik yapacağız. Önce Ahlak ve maneviyat prensibini esas alacağız. Kapımız herkeslere açık olacak. Hızlı, doğru, kaliteli ekonomik estetik ve insan odaklı belediyeciliği birlikte hayata geçireceğiz.” Diye konuştu.