Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eğilim yoklamasıyla 12 milletvekili adayının belirlendiği Adana’da, CHP’nin ikinci sıradaki kontenjan adayı Zülfikar İnönü Tümer, beşinci sıradaki kontenjan adayı ise Mustafa Kemal Özkan oldu. CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan aday listesiyle CHP’nin Adana’da birinci parti olacağını söyledi.  Bulut, “Adaylarını önseçimle belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi’yle halkımız 7 Haziran’da kendi iktidarını kuracak” dedi.

 

‘CHP İKTİDARA YÜRÜYOR’

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptığı açıklamada, milletvekili adaylarını en demokratik yöntem olan hakim gözetiminde önseçim ve sonuçlarına müdahale edilmeyen eğilim yoklamasıyla belirleyen CHP’nin, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan milletvekili adaylarıyla Adana’da iktidara yürüdüğünü vurguladı.

 

‘HALK KENDİ İKTİDARINI KURACAK’

CHP’nin demokratik aday belirleme yönteminin hem Adana’da hem de Türkiye’de büyük bir sinerji yarattığını belirten Bulut, “AKP iktidarının tek alternatifi konumundaki CHP’yle halkımız önümüzdeki seçimlerde kendi iktidarını kuracak” diye konuştu.

 

‘UMUT CHP’

Aday adaylığı başvurusu yapıp eğilim yoklamasına giren ve kontenjan adaylığına başvuran her bir CHP’linin aynı değerde olduğunu vurgulayan Bulut, “Demokrasinin en güzel örneğini sergileyen aday adaylarımız ve diğer tüm partililerimizle CHP’nin iktidar olması için çalışacağız. Ülkenin geleceğinden, çocuklarının yarınlarından endişe duyan herkes için umut CHP’dir.  CHP herkes için var” şeklinde konuştu.

 

CHP’nin YSK’ya teslim ettiği listede Adana milletvekili adayları şöyle sıralandı:

1 - Elif Doğan Türkmen

2 – Zülfikar İnönü Tümer

3 - İbrahim Özdiş

4 - Aydın Uslupehlivan

5 – Mustafa Kemal Özkan

6 - Müzeyyen Şevkin

7 - Rıza Mete

8 - Ahmet Adıgüzel

9 - A. Sedat Doğan

10 - Rukiye Çinkılıç

11 - Akif Kemal Akay

12 - Mustafa Bilgilioğlu

13 - Yüksel Karaaslan

14 - Orhan Sümer