Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, kamu yatırımı yapmayıp, söz verildiği halde raylı sistemin Ulaştırma Bakanlığı’na devrini gerçekleştirmeyerek AKP iktidarının Adana’nın cezalandırdığını söyledi. CHP iktidarında Adana’nın kamu yatırımlarından hak ettiği payı alacağını dile getiren Bulut, “İktidarımızda gençlerine sahip çıkan, üreterek büyüyen, yaşanabilir bir Adana’yı oluşturmak için çalışacağız. CHP iktidarında Adana yeniden ayağa kalkacak” dedi.

SİNANPAŞA VE YAVUZLAR’DA HALKLA BULUŞTU

CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, milletvekili adayları Nesrin Göçhan, İbrahim Demir ve Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel’le birlikte Yüreğir’in Sinanpaşa ve Yavuzlar mahallelerinde esnaf ve yurttaşlarla buluştu; onların sorunlarını dinleyip CHP’nin seçim beyannamesini anlattı.

“ADANA YENİDEN ÜRETECEK”

AKP iktidarı döneminde kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamayan Adana’nın, CHP iktidarında hak ettiği değeri göreceğini belirten Bulut, uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar nedeniyle yoksullaştırılan, üretimden koparılan kentin yeniden bir üretim üssü olması için TBMM çatısı altında görev yapacaklarını ifade etti.


“AKP CEZALANDIRDI”

Adana’nın sorunlarını ve çözüm yollarını bildiklerini aktaran Bulut, yıllar boyu ötelenen, görmezden gelinen, kamu yatırımlarından mahrum bırakılan, hafif raylı sistemin Ulaştırma Bakanlığı’na devrini gerçekleştirmeyen AKP iktidarının Adana’yı cezalandırdığını vurguladı.

“YAŞANABİLİR BİR ADANA İÇİN…”

Adana’nın yaşanabilir bir kent olmaktan her geçen gün uzaklaştığını, kentten umudunu kesen eğitimli genç neslin iş ve aş umuduyla başka kentlere göç ettiğini vurgulayan Bulut, beyin göçünü önlemek için kentte iş olanaklarının artırılması ve Adana’nın yaşanabilir bir kent haline dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

“CHP YENİDEN AYAĞA KALDIRACAK”

CHP iktidarında Adana’da kalkınma hamlesinin başlatılacağını ifade eden Bulut, AKP tarafından cezalandırılan Adana’nın CHP iktidarında yeniden ayağa kalkacağını aktardı. Bulut, “Planlı büyüyen, yeni neslin yaşamaktan mutluluk duyacağı, Türkiye’de örnek gösterilen bir Adana için, otogara, hastaneye, havaalanına, üniversiteye gitmeyen raylı sistemin işlevsel bir hale getirilmesi ve Ulaştırma Bakanlığı’na devri ile Çukurova Üniversitesi’ne bağlanması için gereken tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.