Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili adayı Burhanettin Bulut, CHP iktidarında sendikal örgütlenmenin ve hak arama yollarının önünün açılacağını, toplu sözleşme ve grev hakkının kullanılmasının önündeki engellerin de kaldırılacağını söyledi. Bulut, “Sendikal alanı siyasal iktidarın müdahalelerine karşı koruma altına alırken, yapılacak yasal düzenlemelerle yandaş sendika kayırmacılığına da son vereceğiz. Kamu çalışanları CHP iktidarında grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak ve genel grev suç olmaktan çıkarılacak ” dedi.

DİSK/GENEL İŞ’İ ZİYARET

CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’yla birlikte DİSK/Genel-İş Adana 2 No’lu Şube yönetimiyle bir araya geldi. Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, sendikal alanda yaşanan sorunları aktarıp işçi sendikalarının taleplerini sıraladı.

DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER YAPILACAK

CHP iktidarında sendikal haklar konusunda devrim niteliğinde düzenlemeler yapılacağını dile getiren Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, CHP olarak sendikal hakların kullanımı konusunda yaşanan sorunları bildiklerinin altını çizdi. Bu alandaki tüm sorunların CHP tarafından çözüleceğini ifade eden Bulut, sendikaya üyelik, toplu sözleşme ve grev haklarının bir bütün olarak ele alınacağını, bu hakların kullanılmasında ILO sözleşmelerinin asgari norm kabul edileceğini kaydetti.

SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILACAK

İşçilerin sendikalarda örgütlenmelerinin ve hak arama yollarının önünün açılacağını, toplu sözleşme ve grev hakkının kullanılmasının önündeki engellerin de kaldırılacağını kaydeden Bulut, “Ayrıca, çalışanların sendikal örgütlenme haklarını yasal güvence altına alacağız ve işverenin, işçi örgütlenmeleri üzerinde baskı kurmasını önleyerek ve sendikalı işçi çalıştıran işverenleri mali yönden teşvik ederek sendikalaşma oranlarını yükselteceğiz” diye konuştu.

YANDAŞ SENDİKACILIĞA SON

Sendikal alanı, siyasal iktidarların müdahalelerine karşı koruyacaklarının altını çizen CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, AKP iktidarı döneminde sarı sendika olarak anılan yandaş sendika anlayışına ve kayırmacılığına da CHP iktidarında son verileceğini vurguladı.

 
GENEL GREV SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILACAK

Yapılacak yasal düzenlemelerle sektörel ve ulusal toplu iş sözleşmesi mekanizmalarının önünün açılacağını aktaran Bulut, kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı tanınacağını, yapılacak yasal düzenlemelerle genel grevin suç olmaktan çıkarılacağını söyledi.

 

BAKANLAR KURULU GREVLERİ ERTELEYEMEYECEK

Grev hakkının, toplu sözleşmelerle sağlanan hakların uygulanmasının bir güvencesi olarak değerlendirileceğini dile getiren Bulut, “hak grevi”, “dayanışma grevi” gibi eylem biçimlerinin de gerektiğinde kullanılabilmesinin önünü açılacağını belirterek, “CHP iktidarında Bakanlar Kurulu tarafından grevlerin ertelenmesi olanak veren düzenlemeleri iptal edeceğiz” şeklinde konuştu.