Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine uygun olarak egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna işaret ettiğini dile getiren Bulut,  “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve halkın egemenliğini ilan ettiği önemli bir tarihtir. Ulu Önder Atatürk, 1924 yılında 23 Nisan gününü bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’de bayramı  çocuklara armağan etmiştir. İlk defa 1929’da Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanan bayram 1979’da 6 ülkenin katılmasıyla uluslar arası boyuta taşınmıştır. Günümüzde 50’ye yakın ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocuklarının da doyasıya kutladığı bayram, Atatürk’ün dünya çocuklarına önemli bir mirasıdır” dedi.

Türkiye’de yaşayan çocukların daha sağlıklı ve özgür ortamlarda yaşamasının önemine vurgu yapan Bulut, “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini oluşturan çocuklarımızın bilimi, teknolojiyi, aklı ve öngörüyü esas alarak hayata hazırlanmalarına olanak tanımalıyız. Ülkemizin kuruluş ve kurtuluşunu sağlayan Atatürk ve arkadaşlarının geleceğe ışık tutan eylem ve fikirlerini sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.
Bulut, tüm çocukların bayramını kutlarken, yaşamını hiçe sayan Atatürk, İsmet İnönü ve arkadaşlarını saygıyla andı.