CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Parti Meclis Üyesi Semra Dinçer, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’den oluşan heyet Genel Merkez’in görevlendirmesiyle yerel seçimler öncesi il örgütleri tarafından yürütülen aday belirleme çalışmalarına katılmak için Zonguldak’a gitti. Zonguldak’ta Sivil Toplum Kuruluşları, Demokratik kitle örgütleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ve Şoförler Federasyonu’nu ziyaret eden heyet, vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.
İl ve ilçe örgütleri ile genel bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapan heyet, ilin ekonomik, sosyal ve demografik yapısı hakkında bilgi aldı. Toplantıda son seçim sonuçlarının analizi yapılarak, yol haritası belirlendi. 
YOL HARİTASI BELİRLEDİK
Çalışma ziyaretini değerlendiren Bulut, “Bitlis’ten sonra Zonguldak’ta da verimli toplantılar gerçekleştirdik. Yerel yönetim seçimleri için nasıl bir yol haritası belirlenmesi ile ilgili hangi strateji ve taktiklerin oy oranımızı yükselterek hedeflenen başarıyı sağlayacağı konusunda değerlendirmeler yaptık. Parti politikaları ve aday profili hakkında fikir alışverişinde bulunarak, adaylarımızı hangi kriterlere uygun olarak belirlememiz konusunda alternatif fikirleri dinleme fırsatına sahip olduk” dedi. 
PROJELER HAKKINDA BİLGİ ALDI
Önceki dönemlerde il ve ilçe başkanlığı yapan partililerle de bir araya geldiklerimi kaydeden Bulut,   aday adayları ile kapsamlı mülakat yapıldığını, eğitim, sosyal ve kültürel yapı, çevre ilişkileri, parti ilişkilerinin değerlendirildiğini, geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi alındığını bildirdi. 
HALKIN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ
CHP’li Bulut, “105 adayımızı belirledik. Diğer adaylarımızı da belirlemek için parti meclisi üyelerimizle, milletvekillerimizle yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi. Aday adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuduklarını kaydeden CHP’li Bulut, halkın derdine derman olacak, bölgede sevilen, partimiz ve toplumun tüm kesimlerinin mutabık kaldığı adaylarla seçime gideceklerini bildirdi.  Bulut, yerel seçimlerde CHP’nin başarılı olacağına yürekten inandığını sözlerine ekledi.