Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, vergi ve prim yükü altında ezilen esnaf ve sanatkarların CHP iktidarında rahat bir nefes alacağını söyledi. Bulut, “Ülke ekonomisinin lokomotifi durumundaki esnaf ve sanatkarlarımızı AVM ve hipermarketlere karşı koruyacak yasal düzenlemeleri yapacak, yine haksız rekabete yol açan, Suriyeli göçmenlerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf iş yapmalarının da önüne geçeceğiz” dedi.

“ESNAF EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ”

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, seçim çalışmalarına hız verdi. Seyhan ilçesinin Yeşilyurt Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri yapan Bulut, esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin bel kemiği olmasına karşın AKP iktidarı döneminde uygulanan yanlış ekonomik politikalar nedeniyle esnafın can çekişir hale geldiğini vurguladı.

“ESNAF VE SANATKARLAR GÜÇLENDİRİLECEK”

Ülkenin ekonomik gelişiminde esnaf ve sanatkarların oynadığı rolün önemine işaret eden Bulut, CHP iktidarında esnaf ve sanatkarların güçlendirilmesi ve sorunlarının çözülmesi yönünde gerekli tüm düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.  Bulut, “CHP iktidarında esnaf ve sanatkârlarımız ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek.  Kira, araç gideri gibi işyeri masraflarını vergiden düşürebilecekler. Ayrıca düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkanlarına sahip olmalarını da sağlayacağız” diye konuştu.

“ESNAF AVM’LERE KARŞI KORUNACAK”

Esnafı AVM ve hipermarketlere koruyacak yasal sınırlamaların da yaşama geçirileceğinin altını çizen Bulut, belediyelerin de esnafla rekabet etmesinin önleneceğini aktardı. Bulut, “CHP iktidarında emekli olup çalışmaya devam eden esnafımız, Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemeyecek.  Prim borcu olan esnaf ve sanatkârlar da sağlık hizmetlerinden faydalanacak. Çünkü sağlık temel bir haktır. Esnaf ve sanatkârların diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olması ve aynı haklardan yararlanmasını  sağlayacağız.  Ayrıca haksız rekabete yol açan, Suriyeli göçmenlerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf iş yapmaları önlenecek” şeklinde konuştu.