Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, evlatları için ‘kahraman’ olan babaların çocukların gelişim sürecinde kişiliklerinin şekillenmesindeki en önemli rol model olduğunu söyledi.  Bulut, “Her koşulda evlatlarının arkasında dağ gibi duran, onlara yaşamlarının her anında huzur, güven ve umut ışığı olan babaların gününü kutluyorum” dedi.

 

BABALAR ÇOCUKLAR İÇİN ROL MODELDİR

Babalar Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında babaların çocukları için bir rol model olduğunu kaydeden CHP Adana İl Başkanı Bulut,  babaların çocuklarının gelişim sürecinde kişiliklerinin, yaşam görüşlerinin ve davranışlarının şekillenmesindeki en önemli etken olduğuna vurgu yaptı. Ömrünü evlatlarına adayan, onların arkasında her koşulda bir dağ misali koruyuculuk görevi yapan kişiler olduğunu aktaran Bulut, babaların toplumun biçtiği roller nedeniyle çoğunlukla anneler gibi evlatlarına sevgilerini açık bir şekilde gösteremediğini ifade etti.

 

BABANIN KIRMIZI ÇİZGİSİ EVLATLARIDIR

Bulut, “Ailenin otoriter kişisi olarak bilinseler de her babanın kırmızıçizgisi evlatlarıdır. Evlatları için babalar bir kahramandır. Gerçekte de her baba, evlatları için gözünü kırpmadan her tür fedakârlığı yapmaya hazır olan bireylerdir. Yaşamını ailesine adayan, evlatları ve ailesi için bin bir zorluğa göğüs geren babalar, çocukların hayata huzurla, güvenle ve umutla bakmasını sağlayan gerçek kahramanlardır. Her koşulda evlatlarının arkasında dağ gibi duran, onların ilk kahramanları ve yol göstericileri olan babaların gününü kutluyorum” diye konuştu.