CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 7 hafta boyunca Genel Merkez tarafından sorumlusu olarak görevlendirildiği Sultanbeyli’de 23 Haziran seçimleri için gece gündüz çalıştı. Bulut, Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin ile birlikte AK Parti’nin en güçlü olduğu yer olan Sultanbeyli’den bayram dışında ayrılmadı. Bulut, seçim çalışmalarını çoğunlukla bire bir ev ziyaretleri ve hemşeri dernekleri ziyaretleriyle yürüttü.
İSTANBUL EMANETİ ASIL SAHİBİNE VERDİ
23 Haziran’da İstanbullular’ın vicdanıyla, adalet duygusuyla oylarını Millet İttifakı’na verdiğini kaydeden Bulut, “Ötekileştirmeden, kimseyi kırmadan, barış ve sevgi dilini kullanarak bir seçim çalışması yürüttük. Her türlü eşitsizliğe, her türlü iftiraya rağmen başarılı bir seçim kampanyası yürüttük.  Vatandaşlar emaneti asıl sahibine emanet etti. 31 Mart’ta mazbatası elinden alınan seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu anasının ak sütü gibi hak ettiği belediye başkanlığını iki ay aranın ardından yeniden kazandı. 800 bini aşkın oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Sadece İstanbul değil, tüm Türkiye kazandı” ifadelerini kullandı.
SULTANBEYLİ ZOR BİR BÖLGE
CHP’li Bulut, “AK Parti’nin en güçlü olduğu, CHP’ye karşı önyargıları kırmanın en zor olduğu bölge olan Sultanbeyli bu açıdan seçim çalışmalarının en zorlu olduğu bölge niteliğindeydi. Bu güçlüğe rağmen bu bölgede de gösterdiğimiz insanüstü çaba ile AK Parti’yi geriletmeyi başardık. Her şey çok güzel oldu bundan sonra daha da güzel olacak” ifadelerini kullandı. 
EMEĞE GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER
23 Haziran’da İstanbul’da demokrasi destanı yazıldığını kaydeden Bulut, seçimde emeği geçen milletvekillerine, il ve ilçe başkanlarına, örgütlere, gönüllülere, vicdanlarının sesini dinleyerek oy veren seçmenlere, adalete ve demokrasiye sahih çıkan herkese, memleketinden gelip oy veren vatandaşlara teşekkür etti. CHP’li Bulut seçim sonuçlarının İstanbul’a, İstanbullular’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.