Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala 12 yıldır iktidarda olan zihniyetin Adana’da eridiğini CHP’nin ise birinci parti konumuna geldiğini söyledi. CHP’nin iktidar Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olması için Adana İl, ilçe, kadın ve gençlik örgütlerinin aralıksız çalıştığını belirten Bulut, sandığa gitmeyen seçmenlerin oy kullanmasını sağlayarak CHP’nin oylarını artırmak gerektiğini söyledi. Bulut, “Biz sandıklara sahip çıkacağız sizin de atılan oylara sahip çıkmanız gerek” dedi.

 

GÜNEY VE KUZEY SEYHAN’DAKİ MAHALLELER

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer, milletvekili adayları Aydın Uslupehlivan, Müzeyyen Şevkin ile kadın ve gençlik kollarıyla birlikte Seyhan’ın Camuscu, Köylüoğlu, Çaputçu, Dervişler, Mürseloğlu, Yalmanlı, Koyuncu, Kayışlı, Karasuyuflu ve Salmanbeyli mahallerinde seçim çalışması yaptılar. Her mahallede ayrı ayrı gerçekleştirilen toplantılarda muhtarlar, mahallerinin sorunlarını ve Seyhan Belediyesi’nden beklentilerini aktardılar.

 

“SADECE ZENGİNLER MUTLU”

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, Cumhuriyet rejiminin 7 Haziran’da önemli bir sınav vereceğini belirterek, toplumun mevcut iktidara bir gün bile tahammülünün kalmadığını söyledi. 12 yılda zenginlerin daha zengin, yoksulların da daha yoksul olduğunu vurgulayan Bulut, “Bugün ülkemizde sadece zenginler mutlu. Halkımız, işçilerimiz, memurlarımız, çiftçilerimiz  ise iktidardan mustarip” dedi.

 

“SANDIĞA GİTMEYENLERİ İKNA ETMELİYİZ”

CHP’nin bu kötü gidişatı tersine çevirmek için yola çıktığını dile getiren Bulut, bunun için CHP’lilere büyük görev düştüğünü kaydetti. Ülkenin geleceği için CHP’yi iktidar yapmak zorunda olduklarını aktaran Bulut, “Çevremizde kim varsa, partimizin projelerini anlatıp CHP’ye oy vermelerini sağlamalıyız. Önceki seçimlerde sandığa gitmeyenlerin oy kullanmalarını sağlamalı ve CHP’nin iktidar olması için oylarımızı artırmalıyız” diye konuştu.

 

“İKTİDAR PARTİSİ ADANA’DA ERİYOR, CHP YÜKSELİYOR”

CHP örgütlerinin ve milletvekili adaylarının CHP’yi iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Başbakan yapmak için aralıksız çalıştığını anlatan Bulut, bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade etti. İktidar partisinin Adana’da oylarının sürekli bir düşüş eğiliminde olduğunu belirten Bulut, CHP’nin ise birinci parti konumuna ulaştığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Bulut, “İktidar olabilmek ve daha fazla milletvekili çıkarabilmek için daha fazla çalışıp oy oranımızı artırmalıyız. Biz sandıklara sahip çıkacağız sizin de atılan oylara sahip çıkmanız gerek” şeklinde konuştu.

 

“İKTİDARIN TEK ALTERNATİFİ CHP”

Seyhan Belediyesi olarak 25 yılda yapılamayanı 5 yılda yapacaklarını ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan’ın artık Çukurova gibi CHP’nin bir kalesi olduğunu söyledi. Bir yıllık sürede daha az parayla daha çok iş yaptıklarını anlatan Karalar, iktidarın siyasal olarak da sayısal olarak da tek alternatifinin CHP olduğunu vurguladı. Karalar, “ Bir tek oy bile çok önemli. Hepimiz sandığa gidip oyumuzu kullanacağız ve halkın partisi CHP’ye oyumuzu vereceğiz. Bu da yetmez; çevremizdeki herkesin oy kullanmasını sağlayacağız. Çünkü Cumhuriyet tehlikede ve Cumhuriyeti koruyup kurtaracak olan bizleriz” dedi.

 

HALKIN REFAH İÇİNDE YAŞAMASINI SAĞLAYACAK PROJELER

CHP’nin seçim bildirgesinin bir hükümet programı olduğunu ifade eden CHP Adana Milletvekili Adayı Aydın Uslupehlivan, CHP’nin insanların refah içinde yaşayabilmelerini sağlayacak projelerinin olduğunu söyledi.  Uslupehlivan, CHP iktidarında emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye alacağını, tarımsal üretim amaçlı kullanılan mazotun çiftçiye 1,5 TL’den verileceğini, tarımda çalışanların 30 yaşına kadar primlerini devletin ödeyeceğini, tarım emeklilerinin 400-600 lira arasında olan maaşlarının 1500 TL olacağını sözlerine ekledi.

 

“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin ise CHP’nin çok farklı bir yüzle halkın karşısına çıktığını belirterek, halkın tüm sorunlarına çözüm üretecek bir program hazırladığını ifade etti. Emekli maaşlarının CHP iktidarında 1500 TL olacağını ve emeklilerin yılda iki ikramiye alacağını dile getiren Şevkin, ilaçlardaki katkı payının kaldırılacağını, sosyal yardımların da iki katına çıkarılacağını söyledi. Şevkin, “CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diye konuştu.