Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, 13 yıllık AKP iktidarında Türkiye’nin genleriyle oynandığını belirterek, ülkenin yeniden çağdaşlık yolunda bir restorasyona ihtiyacı olduğunu söyledi. AKP döneminde uygulanan yoksullaştırma,  ötekileştirme, ayrıştırma politikalarının toplumu adeta paramparça ettiğini dile getiren Bulut, “Huzurlu mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye’yi inşa edecek, ülkenin yönünü çağdaş medeniyet hedefine çevirecek, kardeşler arasındaki kan davasını sonlandırıp barış ortamını, birliği sağlayacak, halkı bütünleştirecek tek parti ‘Önce Türkiye’ diyen CHP’dir” dedi.

“AKP ÜLKENİN GENLERİYLE OYNADI”

Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, CHP Kozan İlçe Örgütü’nün hazırladığı program çerçevesinde milletvekili adayları Orhan Toklu ve İbrahim Demir’le birlikte Kozan merkezinde ve köylerinde esnafla buluştu, halkın sorunlarını dinledi, CHP’nin somut çözümlerini anlattı. AKP iktidarı döneminde ülkede Cumhuriyeti ve toplumsal barışı hedef alan bir karşı devrim sürecinin yaşandığını ifade eden Bulut, 13 yılda ülkenin genleriyle oynandığını ve bu sürecin ülkede ağır tahribat yarattığını söyledi. Bulut, “Halkı yoksullaştıran, ötekileştiren, halkı farklılıklarına göre ayrıştıran politikalarıyla AKP iktidarı toplumu paramparça etmiştir” diye konuştu.

“YOKSULLUĞA KAN DA BULAŞTIRILDI”

Cumhuriyet rejiminin yerine Başkanlık sistemini getirmek için AKP’ye gerekli olan 400 vekil uğruna yoksul halkın evlatlarının şehit olduğunu belirten Bulut, halkın yoksulluğuna kan bulaştırıldığını ifade etti.  Baskıya, zulme, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve savaşa karşı çıkan halkın,  AKP iktidarına gereken dersi 1 Kasım’da vereceğini ifade eden Bulut, 1 Kasım’ın ülke tarihinde bir dönüm noktası olacağını belirtti.


“ÇAĞDAŞLIK YOLUNDAKİ RESTORASYONU CHP YAPACAK”

Türkiye’nin bir restorasyona ihtiyacı olduğunu dile getiren Bulut, çağdaşlık yolundaki restorasyonu sadece Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP’nin yapabileceğini aktardı. Bulut, “Türkiye’yi huzurlu, mutlu insanların yaşadığı bir ülke haline getirebilecek, ülkenin yönünü çağdaş medeniyet hedefine çevirecek, kardeşler arasındaki kan davasını sonlandırıp barış ortamını ve birliği sağlayacak, halkı bütünleştirecek tek parti toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, önceliği Türkiye olan CHP’dir” şeklinde konuştu.