İstanbul, İzmir, Ankara ve Manisa’dan gelen grubun mağduriyetine kulak veren Bulut, söz konusu durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı, adaletsiz ve ayrımcı bir uygulama olduğunu söyledi.
AYRIMCI BİR YAKLAŞIM
SGK emeklileri gibi; banka, sigorta, oda ve borsa şirketlerinin ”Vakıf” şeklinde kurduğu 17 özel emekli sandığına mensup 300 bin emeklinin de bayram ikramiyesi almasının bir hak olduğunu kaydeden Bulut,  “Bizim seçim beyannamemizde yer alan emekliye dini bayramlarda bayram ikramiye düzenlemesi sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aylık alanlar için yapılınca banka, sigorta şirketi ve TOBB çalışanlarının dahil olduğu yüzbinlerce kişi kapsam dışında kaldı. 
EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Bulut, aynı kanun hükümleriyle emekli olanlara bayram ikramiyesi ödenmemesinin ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmelerde yer alan “sosyal yardımlarda eşitlik” ilkesine de aykırı olduğunu bildirdi.  Özel emekli sandığı üyesi emeklisi sayısının 300 bin olduğu, aileleri ile birlikte bu uygulamanın bir milyon kişiyi mağdur ettiğini belirten Bulut, sorunun çözümü noktasında elinden geleni yapacağını bildirdi.
İKTİDAR VE ORTAĞI VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTTU
Düzenleme öncesi iktidarın tüm emeklilere bayram ikramiyesi sözünü verdiğini hatırlatan Bulut, “İktidar ve ortağı seçim öncesi verdiği tüm sözleri unuttu. 3600 ek gösterge sözü verdiler, tutmadılar. Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetini gidermeyi seçim beyannamesine koydular, Genel Kurul’da verdiğimiz Kanun Tekliflerine ret oyu verdiler.  Af diyenler ortada yok. Seçim öncesi vatandaşa umut dağıtanları sözünde durmaya davet ediyoruz” dedi.