Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, CHP iktidarında eğitimin nitelikli ve ücretsiz olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılacağını, eğitim politikalarının, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulacağını kaydeden Bulut, “Eğitim sistemini deneme tahtası olmaktan çıkaracağız. Kamu eğitim harcamalarının milli gelirden hak ettiği payı almasını sağlayacağız ve öğretmenliğin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getireceğiz. Atanamayan öğretmen sorunu yine CHP iktidarında çözülecek” dedi.

 

“EĞİTİM SİSTEMİNE YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRİLECEK”

CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’le birlikte Eğitim İş Sendikası Adana Şubesi’ni ziyaret etti.  Tümer, ülkenin en önemli ve temel sorunlarından birinin eğitim olduğunu belirterek, CHP iktidarında eğitim sisteminin akılcı politikalarla düzenleneceğini vurguladı. Tümer, “Eğitim sisteminde yeni bir anlayışı CHP iktidarında yaşama geçireceğiz” diye konuştu. 

 

“EĞİTİM SİSTEMİ DENEME TAHTASI OLMAKTAN KURTARILACAK”

CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin yapboz tahtasına dönüştürüldüğünü belirterek, CHP iktidarında eğitim sisteminin eğitim alanın tüm paydaşlarıyla birlikte uzun soluklu olarak planlanacağını söyledi. Bulut, “Milli eğitim sistemini deneme tahtası olmaktan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

 

ZORUNLU EĞİTİM 13 YIL OLACAK

CHP’nin eğitim alanında yaşanan sorunlara neşter vuracağını dile getiren Bulut, zorunlu eğitimin bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim olmak üzere toplam 9 yıl temel eğitim ve 4 yıl ortaöğretimden oluşacağını vurguladı.  13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi her çocuk ve genç için mümkün kılınacağını ifade eden Bulut, “Eğitim sistemini, öğretim programları, öğrenciler, öğrenme ortamları, öğretmenler ve velilerle ele alıp bütüncül bir anlayışla düzenleyeceğiz. Eğitim sistemindeki değişikliklerin uzun soluklu ve bütüncül planlanmasını sağlayacağız. Eğitimin niteliğini yükselterek ve okul koşullarını iyileştirerek zorunlu eğitimde sınıf tekrarını yüzde 5’in altına çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

"ÖĞRETMENLİK YENİDEN EN SAYGIN MESLEKLERDEN BİRİ HALİNE GETİRİLECEK"

CHP iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatının daha işlevsel, bürokrasiyi azaltan, sorunları çözmeye yönelik bir şekilde yapılandırılacağını belirten Bulut, eğitim politikalarının, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve ilgili STK’ların katılımıyla oluşturulacağını kaydetti. Eğitimin milli gelirden hak ettiği payı alacağına vurgu yapan CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, öğretmenliğin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirileceğini söyledi.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN UYGULAMASINA SON VERİLECEK

Ücretli öğretmen uygulamasına da CHP iktidarında son verileceğini ve tüm öğretmelerin kadrolu olarak atamasının yapılacağını dile getiren Bulut, “Öğretmenlerin devlet kadroları içindeki statüsünü, ek göstergelerini ve ek ders ücretlerini yükselteceğiz. Aday öğretmenlerin, devlet memurlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanmasını sağlayacağız. Öğretmen atamalarında, kayırma ve kadrolaşma amaçlı sözlü sınavları kaldırıp, başarı ve liyakati esas alacağız. Öğretmenlerin sosyal yaşantılarını ve eğitimlerini olumsuz etkileyen mevcut sınav sistemini yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

Eğitim İş Adana Şube Başkanı Galip Reha Ertekin ve yönetim kurulu üyeleri de Bulut’a ve Tümer’e başarı dileklerini iletti.