Bulut, “Sen-ben diye toplumu ayıranlar, ötekileştirenler, mezhep üzerinden siyaset yapanlar, vatandaşlarımız arasında kin ve nefret yaratmak isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır” dedi.

CHP’li Bulut’un Basın Açıklaması:

Bazı olaylar vardır, unutmak suçtur.

26 yıl önce bugün Madımak’ta aralarında ozanlarımızın, yazarlarımızın, aydınlarımızın bulunduğu 35 masum insanla beraber insanlık da yandı.

2 Temmuz’da hepimiz yandık.

Yakın tarihimizin en acı olaylarından bir olan Sivas Katliamı aradan geçen 26 yıla rağmen hafızalarımızda tüm tazeliği ile yerini koruyor. 

Madımak’ın ateşi, insanım diyen herkesin, vicdanı olanların, adalete inananların yüreğinde yanmaya devam ediyor.

Katliamın yıl dönümünde Sivas’ta yanan canlarımızın hesabını sormaktan, Madımak’ı karartmak ve kapatmak isteyenlere inat, sesimizi her yeni gün daha fazla yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. 

Çünkü geçmişte yaşanan örneklerden de çok iyi biliyoruz ki bu insanlık dışı olayları gerçekleştirenlerin cezasız kalması, bu topraklara yeni acılar yaşatacaktır. 

Katliamlar, canlarımızı yok etse de, eşit, özgür, bağımsız ve demokratik bir ülkeye olan umudumuzu asla yok edemeyecektir.

Sen-ben diye toplumu ayıranlar, ötekileştirenler, mezhep üzerinden siyaset yapanlar, vatandaşlarımız arasında kin ve nefret yaratmak isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.

Binlerce yıldır barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye ev sahipliği yapan kadim Anadolu topraklarında insanlarımız kardeşçe, dostça yaşamaya devam edecektir.

Unutulmamalıdır ki hiçbir kavram barıştan, kardeşlikten, birlik, beraberlikten, huzur dolu bir ülke özleminden daha üstün değildir.

Bir daha böyle acılarının yaşanmaması temennisiyle, Madımak’ta hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; sevgi ve saygıyla anıyorum.