Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Milletvekili adayları Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Rukiye Çinkılıç ve Kemal Derin ile birlikte Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğini ziyaret ettiler.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları tarafından samimi bir şekilde karşılanan CHP heyeti partilerinin seçim beyannamesi hakkında bilgiler sundular.

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye’de işsizliği ve yoksulluğu bitireceklerini belirterek “AKP iktidarında yaşanan gelir adaletsizliğinde zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Toplumun tüm kesimleri mağdur oldu. 7 Haziran seçimi bunun için çok önemli, CHP olarak hazırlanan programı halkımıza anlatıyoruz, asgari ücret bin 500 olacak  bunun kaynağı belli, yine taşeronlaşmayı 100 gün içinde kaldıracağız. Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme haklarına kavuşacak, haftalık çalışma süresi, ücrette azalma olmaksızın 40 saate inecek” diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen ise, her zaman emekten yana olduklarını ifade ederek “Siz emeğin, emekçinin temsilcilerine açıkça ifade etmek isterim ki bizler TBMM çatısı altında sizlerin sesi olacağız. Sizlerin aleyhine çıkabilecek bir yasanın çıkmaması için çalışacağız, burada sizlere söz veriyorum” diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili adayı İbrahim Özdiş ise, emeğin temsilcilerine bir telefon kadar yakın olacaklarını söyledi. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gülnar, kamu da özel sektörde örgütlenmenin önünün açılması gerektiğine dikkat çekerek “Çukurova ve Seyhan Belediyesi’nde taşeron çalışan işçilerin örgütlenmesinin önünün açılmasını istiyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.