Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, seçim çalışmalarını ev toplantılarıyla sürdürüyor. Huzurevleri Mahallesi’nde yoğun katılımlı olarak gerçekleştirilen ev toplantısında Bulut, “7 Hazirandan sonra yeniden iktidar olmak adına gözleri kararmış bir AKP iktidarı var. ‘400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı’ diyecek kadar cesur bir cumhurbaşkanı var” diyerek 7 Haziran öncesi Türkiye ile 7 Haziran sonrası Türkiye’nin birbirinden çok farklı olduğunun altını çizdi.

AKP’nin tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından terör olaylarının başladığını anımsatan Bulut, geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’nın göbeğinde canlı bomba eylemleri nedeniyle yüze yakın yurttaşın da hayatını yitirdiğini ifade etti.

Ülkenin çok kötü bir süreçten geçtiğinin altını çizen Bulut, en önemli sorunun terör nedeniyle toplumsal barış haline geldiğini kaydetti. 1 Kasım seçimlerinin bu bağlamda yaşamsal öneme sahip olduğunu dile getiren Bulut, yüzde 10 barajını geçip Meclis’e girmesi beklenen dört partiden ikisinin milliyetçilik söylemlerinden öteye gidemediğini aktardı.

Üçüncü partinin ise sadece dini öğelere sığındığını belirten Bulut, toplumun tüm kesimlerini ayırt etmeden kucaklayan tek partinin CHP olduğunu vurguladı.

Bulut, “Ülkenin bugün içinde olduğu durumu göz önünü alıp toplumsal barışı kimin sağlayabileceğini, ekonomik ve sosyal sorunları kimin çözebileceğini düşünerek 1 Kasım’da sandığa gitmemiz gerekiyor.  CHP dışında bunları sağlayacak, toplumu bütünleştirecek bir parti yok” dedi.