Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye’nin, Ortadoğu’nun ve Dünya’nın en çok barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Ortadoğu’nun zengin enerji kaynaklarına sahip olmak isteyen emperyalist güçlerin küresel hesapları nedeniyle bugün Türkiye’nin Suriye’yle savaş noktasına geldiğini belirten Bulut, AKP iktidarının izlediği yanlış politikalar nedeniyle ülkede de adeta bir iç savaş durumunun yaşandığını kaydetti. Bulut, “Bugün ülkemizin de dünyanın da en çok barışa ihtiyacı var. Türkiye’de ve Ortadoğu’da barışı sağlayacak parti CHP’dir” dedi.

“ÜLKE YANGIN YERİNE DÖNDÜ”

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran Genel seçimleri sonrasında yaşanan terör olaylarına dikkati çeken CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, AKP iktidarının diğer siyasi partilerden ve halktan gizli olarak yürüttüğü çözüm sürecinin çözümsüzlük sürecine dönüştüğünü ifade etti. Bulut, “AKP iktidarı sayesinde bugün Türkiye yangın yerine dönmüş durumda” diye konuştu.

“TÜRKİYE ADI KONULMAMIŞ BİR SAVAŞIN İÇİNDE”

Diğer yandan AKP iktidarının dış politikadaki yanlış tutumları nedeniyle Suriye’deki iç savaştan Türkiye’nin de olumsuz etkilendiğini, insanlığa sığmayan vahşetiyle IŞİD adlı terör örgütünün Türkiye sınırına dayandığını kaydeden Bulut, “Türkiye bugün adeta bir kuşatma altında. Ülkemiz adı konulmamış bir savaşın içinde” şeklinde konuştu.
“SAVAŞ ACI VE GÖZYAŞINDAN BAŞKA BİR ŞEY GETİRMEZ”

Büyük Önder Mustafa Kemal’in “Savaş zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir” sözünü anımsatan Bulut, savaşların acı ve gözyaşından başka bir şey getirmediğinin altını çizdi. Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun da Dünya’nın da acilen barışa ihtiyacı olduğunun altını çizen Bulut, “Barışın olmadığı toplumlarda sadece kan, acı ve gözyaşı vardır. İnsanlığın bugün her zamankinden daha çok barışa ihtiyacı var. Türkiye’de ve Ortadoğu’da barış ortamını sağlayacak parti de CHP’dir. Çünkü CHP Büyük Önder’in ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünü kendine şiar edinen partidir” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR”

Savaşa karşı sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizen Bulut, şöyle konuştu:

“Akan kandan, masum insanların acılarından, gözyaşlarından beslenenlere hep birlikte karşı çıkmalıyız. Çocuklarımıza mutlu bir gelecek, yaşanabilir bir ülke bırakmak için en çok ihtiyacımız olan şey barıştır.”