“KİNİN VE NEFRETİN ACI SONUCU”

CHP Adana İl Başkanı Bulut, yazılı açıklamada 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak’ta yaşananların toplumda oluşturulan kin ve nefret duygularının acı bir sonucu olduğunu vurguladı.

 

“22 YILDIR YÜREKLER YANIYOR”

“Madımak 22 yıldır yüreğimizi yakıyor” diyen Bulut, 35 canı devletin gözü önünde diri diri yakan gerici zihniyetin varlığını günümüzde de sürdürdüğünü söyledi. Bulut, “Unutturulmaya çalışan Madımak’ın acısı tazeliğini koruyor. O katliamı gerçekleştiren zihniyetin uzantılarıysa bugün Ortadoğu coğrafyasında katliamlarını sürdürüyor. Ülkemizde de inançları yüzünden hala insanların evleri işaretlenerek gözdağı veriliyor” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE İÇİN İNSANLIK AYIBI”

Madımak’ın Türkiye için bir insanlık ayıbı olduğunun altını çizen Bulut, “Ülkemizin, tarihindeki bir kara leke olan Madımak’la yüzleşmesi, hem katliamı gerçekleştirenleri hem de perde arkasındaki asıl sorumluları ortaya çıkarıp cezalandırılmasını sağlayarak bu ayıptan kurtulması gerek” şeklinde konuştu.

 

“FARKLILIKLAR ZENGİNLİKLERİMİZDİR”

Kin ve nefret söylemlerinin toplumu sadece kutuplaştırıp kardeşleri birbirine düşman edebileceğini kaydeden Bulut, “İnsanları inançlarından, fikirlerinden, dillerinden ya da farklı özelliklerinden dolayı ötekileştirmek, toplumu bir arada tutan temellere dinamit koymaktan farksız bir durumdur. Aksine farklılıklar zenginliklerimizdir” diyerek hoşgörü ve sağduyu çağrısı yaptı.