Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri Sarıçam İlçe Örgütü'nün organizasyonuyla ilçedeki 67 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi. CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye’nin çok sıkıntılı ve önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, ülkede yaşanan kaosun son bulması, Cumhuriyetin devamı ve halkın refahı için CHP iktidarının zorunlu hale geldiğini söyledi. Bulut, “Kenetlenip ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Hırsızlıkları, haksızlıkları ortadan kaldırmak için CHP’yi iktidara taşımak için hepimize görev düşüyor” dedi.

 

CELAL GÜVEN SARIÇAM’DA EZBER BOZUYOR

Göreve atandıktan sonra dikkat çeken çalışmalara imza atan CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, ilçedeki 67 mahallenin muhtarını akşam yemeğinde parti yöneticileriyle buluşturdu. CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, il yönetim kurulu ve meclis üyelerinin de katıldığı yemekte İlçe Başkanı Güven, CHP’nin Sarıçam’da hak ettiği konumda olmadığını söyledi. CHP’nin Sarıçam’da oy oranını artırmak ilçenin sosyo-demografik yapısına uygun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Güven, mahalle muhtarları aracılığıyla insanlara dokunacaklarını, halkın sorunlarını çözmek için çalışacaklarını anlattı.

 

“TÜRKİYE’NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR”

Türkiye’nin oldukça sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimlerin ülkenin geleceği için yaşamsal öneme sahip olduğunu bildirdi.

Ülkedeki kaosu sona erdirecek, akan kanı durduracak, toplumsal barışı sağlayacak partinin CHP olduğunun altını çizen Bulut, “Cumhuriyetin kurucusu ve teminatı olan CHP, ülkeyi düzlüğe çıkaracak, sorunları çözecek, haksızlıkları, yolsuzlukları sonlandıracak, halkın refahını sağlayacak partidir. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var” diye konuştu.

 

“KENETLENİP CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

7 Haziran genel seçimlerinden çıkan sonuçları ayrıntılı bir şekilde değerlendirdiklerini dile getiren Bulut, 1 Kasım’da CHP’yi iktidara taşımak için küskünlüklerin, dargınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi.

Bulut, “Kenetlenip ülkemize ve Cumhuriyete sahip çıkmamız gerekiyor. Halkın yoksulluğuna,  yandaşların rantına dayalı bu bozuk düzeni değiştirmek elimizde” şeklinde konuştu.

 

“MUHTARLARIN DEĞERİNİ BİLMEMİZ GEREKİYOR”

“Ben de bu toprakların çocuğuyum” diyerek konuşmasına başlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de muhtarların halkın oylarıyla göreve geldiğini anımsatarak, “Bileklerinin hakkıyla bu göreve seçilen muhtarlarımızın değerini bilmeliyiz. Çünkü onlar halkımızla aramızdaki köprü görevini yerine getiriyorlar. Yerel yönetimlerin başarısı muhtarlarla kurdukları ilişkiyle doğru orantılıdır. Yerel seçimlerde de sadece Sarıçam’ı değil tüm Adana’yı kucaklamak istiyoruz. CHP’nin yerel iktidar olmadığı yerlerde de  el ele olacağız. Sarıçam’da da Sarıçam Belediyesinin yapmadığını yapacağız” diyerek CHP’nin iktidarı için muhtarlardan destek istedi.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Bulut, Başkan Çetin ve İlçe Başkanı Güven, muhtarların sorunlarını dinleyip sorularını yanıtladılar.