Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, CHP iktidarında yaşlıların sosyal devlet güvencesinde olacağını söyledi.  Üç ayda bir ödenen 65 yaş desteğinin CHP iktidarında artırılacağını aktaran Bulut, “Muayene, ilaç vb. için katılım payı ve hiçbir ek ödeme alınmayacak. Yaşlılara kaliteli ve çağdaş bakım sağlanacak” dedi.

“65 YAŞ DESTEĞİ 900 TL’YE ÇIKARILACAK”

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, Abidinpaşa, Cemal Gürsel Caddeleri ile Büyüksaat esnafının ve halkın sorunlarını dinledi. CHP’nin ülkenin tüm sorunlarını çözeceğini dile getiren Bulut, yaşlıların CHP iktidarında sosyal devletin güvencesi altında olacağını vurguladı. Üç ayda bir 600 TL olarak ödenen 65 yaş desteğinin Aile Sigortası kapsamında 900 TL’ye yükseltileceğini ifade eden Bulut, yaşlılardan muayene, ilaç katılım payı ve hiçbir ek ödemenin alınmayacağını kaydetti.

“TÜM ŞEHİRLERDE YAŞLI BAKIMEVLERİ AÇILACAK”

CHP iktidarında yaşlılara kaliteli ve çağdaş bakım sağlanacağını, tüm şehirlerde yaşlı bakımevleri açılacağını belirten Bulut, “İktidarımızda evde destek ve bakım hizmetleri, gündüz bakımevleri, toplu konutlar, yaşam evleri, yaşlı kulüpleri ve evlere sıcak yemek hizmetleri hayata geçirilecek. Yaşlılara özel çalışma düzeni olacak” diye konuştu.


“YAŞLILARA YÖNELİK SOSYAL HİZMETLERİ BARINDIRAN TOPLU KONUT PROJELERİ YAPILACAK”

Ayrıca çalışmak isteyen yaşlılara uygun istihdam modelleri yaratılacağını dile getiren CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, “Çalışan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmeyecek. Şehirlerde yaşlıları rahat ettirecek düzenlemeler ile yaşlılara dönük sosyal hizmetleri bir arada sunan toplu konut projeleri yapılacak. Yaşlıların, yaşam kalitelerini yükselten hizmetlerden kolaylıkla ve indirimli olarak yararlanmaları da sağlanacak” şeklinde konuştu.