CHP’nin eczacı vekili Burhanettin Bulut, ilaca erişemeyen vatandaşlara çağrı yaptı. Bulut, “İlaca erişemeyen vatandaşlar, bulamadıkları ilaçların adlarını @eczburhan twitter, burhanettin.bulut instagram ya da  [email protected] mail adreslerim aracılığıyla tarafıma ulaştırabilir” dedi.
HASTA VE HASTA YAKINLARI MAĞDUR
Vatandaşların özellikle kurun belirleneceği Şubat ayı öncesi ilaca erişemediğini kaydeden Bulut, sorunun her yıl yaşanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın sadece izlediğini, çözüm üretemediğini bildirdi. Bulut, piyasada 144 ilacın bulunmadığını 25 tanesinin eşdeğeri olmayan bu ilaçların 30’u Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘temel ilaçlar’ listesinde yer aldığını kaydetti.
GÖZ DAMLASI DAHİ YOK
Eczane eczane gezen hasta ve hasta yakınlarının ilaç bulamadığını ve mağdur olduğunu kaydeden Bulut, “Piyasada şeker ilacı, tansiyon ilacı, diyabet ilaçları, kalp ilacı gibi hayati önem arz eden ilaçların yanı sıra antiviral ilaçlar, ülser ilaçları, mide ilaçları, çocuk antibiyotikleri, göz ilaçları, göz damlası, B12 vitamini gibi pek çok ilaç yok” dedi.
İLAÇ İSİMLERİ TARAFIMIZA BİLDİRİLSİN
CHP Adana Milletvekili Bulut, “Vatandaşlardan ricamız piyasada bulunmayan ilaçların isimlerini yaşadıkları il ve ilçeyi belirterek tarafımıza iletmeleri” ifadelerini kullandı.