Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 14 Mart'ta muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listelerinin, 27 Mart Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirileceğini vurguladı.  Bulut, “Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine doğru giderken ülkenin geleceği adına herkesin yurttaşlık görevini yerine getirip oyunu kullanabilmesi için Cuma gününe kadar muhtarlıklardaki seçmen listelerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Yurttaşlarımız seçim sonrasında pişman olmamak için Cuma gününe kadar seçmen listelerini kontrol edip yanlışlık varsa düzeltilmesi için itiraz etmeli” dedi.

LİSTELER CUMA GÜNÜ 17.00’DE ASKIDAN İNDİRİLECEK

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran 2015 günü yapılacak milletvekili genel seçimi için seçmen listelerinin 14 Mart’ta askıya çıkarıldığını ve listelerin 27 Mart Cuma günü 17.00’de askıdan indirileceğini kaydetti.

YSK’NIN İNTERNET SİTESİNDEN DE SORGULANABİLİYOR

Oy kullanmanın hem demokrasinin bir gereği hem de yurttaşlık görevi olduğunu dile getiren Bulut, “18 yaşını doldurmuş herkesin askıya çıkarılan seçmen listelerini Cuma günü 17.00’ye kadar kontrol edip listelerde bir yanlışlık varsa itiraz etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Seçmen bilgilerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun www.ysk.gov.tr adresli internet sitesinden de sorgulanabildiğini aktaran Bulut, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanların listeleri de yine aynı gün aynı saatte askıdan indirileceğine dikkati çekti.

İTİRAZLAR 29 MART’TA KARARA BAĞLANACAK

Muhtarlık bölgesi, yurtdışı seçmen kütüğü ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazların 29 Mart'ta karara bağlanacağına dikkati çeken Bulut, halka yurttaşlık görevlerini yerine getirip sandığa giderek oy kullanmaları çağrısında bulundu.