MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı; 30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Zafer Bayramını daha milletçe övünçle, gururla kutluyor ve aynı duygularla idrak ediyoruz. 30 Ağustos Zaferi; zulme uğramış, arkadan hançerlemiş, mağdur olmuş, yağmalanmış, bağrı yanmış bir milletin yeniden şahlanışı, yeniden doğuşudur. 30 Ağustos; zilletin, illetin, işgalin, köleliğin, esaretin reddi; hürriyetin, bağımsızlığın, medeniyetin, faziletin, erdemin, masumiyetin zaferi, Türk Milleti’nin birlikte yaşama iradesinin kutlu ilanıdır.”

1071’DEN 1922’YE…

Başkan Avcı, devamla şunları söyledi:

 “30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde Anadolu’nun kıyamete kadar Türk yurdu olarak yaşatılması adına kazanılan muhteşem bir zaferin tarihidir. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve şanlı ordusuyla Bizans’a karşı Malazgirt Meydan Muharebesinde kaydedilen destansı zafer de, aynı ülkünün eseridir. 1071 ruhunu temsil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başkomutan’ olarak yönettiği ve bu sefer Bizans’ın artıklarına, emperyalizme karşı 30 Ağustos 1922’de kazanılan savaş, bu bakımdan oldukça anlamlıdır.”

VAZGEÇİLMEZ ÜLKÜMÜZ

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şöyle bitirdi:

“Atatürk’ün dediği gibi; bu ülke, tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır. Bu, İslam’ın sancaktarı Türklüğün yeminidir. Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in ise vazgeçilmezi, değişmez stratejik ülküsüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, Şehitlerimizi, Anadolu’yu ebedi vatan yapan, bu uğurda mücadele eden tüm ecdadımızı rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyor, Aziz milletimizin, Ordumuzun Zafer Bayramını kutluyorum.”