Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’daki aday toplantısının hemen ardından Adana’ya dönerek seçim çalışmalarına süratle başlatan CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, ilk ziyaretini dört dönem başkanlığını yürüttüğü Adana Eczacı Odası’na gerçekleştirdi.

ADANA TOROSLARIN ARKASINDAN GÖRÜNECEK

Bugüne kadar AKP iktidarları boyunca Adana’dan çok sayıda bakan çıktığını ama bu siyasetçilerin Toroslar’ı geçtikten sonra Adana’yı göremediğini anlatan Bulut, “Adana artık bakan değil gören siyasetçilerin eliyle kronik sorunlarını çözecek ve kalkınacak. İşsizliği göremediler, çarpık kentleşmeyi göremediler, tarımın ve sanayinin geriye gidişini göremediler. Biz bu sorunlara sadece bakmayacağız, göreceğiz ve çözeceğiz. Adana tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle, kültür sanat üretimiyle barış ve kardeşlik ruhuyla bolluk ve bereketin ovası olacak” dedi.

ADANA’YA VAAT DEĞİL İCRAAT GEREK

Çukurova Belediyesi’nin Kenan Evren Semt Pazarı’nda düzenlediği iftar programına katılan Bulut, burada Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile birlikte Adanalılarla görüş alışverişinde bulundu. Adana’dan yanlış teşvik politikalarıyla fabrikaları kaçıran, göç ile gerilemesine kayıtsız kalan, kavgacı dış politika ile komşu ülkelerle ticaretini baltalayanların “Vakit Adana vakti” dediğini belirten Bulut, “Adanalı artık bu vaatlere inanmaz. Adana’nın işsizlik ve yoksullukla boğuşan seçmenler sorumluların vaatlerine inanmayıp sandıkta “Artık tamam” diyecek” şeklinde konuştu.

AYRIŞMA BİTECEK HUZUR GELECEK

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin “Bizim en büyük projemiz huzur” sözlerini hatırlatan Bulut, “AKP 20 yıllık iktidarı boyunca aş, iş ve emek kazanımlarımızın yanında en çok huzurumuzu çaldı. Bizim elbette toplumun tüm kesimlerini sosyoekonomik refaha ulaştıracak çözüm önerilerimiz var. Türkiye yeniden üreten ve hakça paylaşan bir ülke olacak. Teknoloji üretecek, bilim üretecek, özgürleşecek. Ama en önemlisi geride rövanş değil kardeşlik bırakacak. Türkiye’ye huzur gelecek” diye konuştu.