Adanahabermerkezi.com- Murat BERHUN
Tartışmanın odağında ise KHK ile ASKİ bünyesinde şirket kurulması talebinin, ASKİ Genel Kurulu üyelerince alınması gerekirken, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerince alınması oldu. Pazartesi günü yapılan oturumda MHP'li Meclis Üyesi Yalçın Akyol, bu konuda kararın zaten ASKİ Genel Kurulu üyeleri olan kendileri tarafından alınacak olmasına karşın, yasal olarak ASKİ Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağtrılarak bunun gerçekleştirilşmesinin daha doğru olacağını savunmuş, ancak idare, "Biz görüştük bişi olmaz" özetiyle kararın alınmasını destekleyerek oturumdan "Karar" sonucunu almıştı.
Bugünkü oturumda ise şahsı adına söz Alan CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı yazılı teklif vererek, ASKİ bünyesinde taşeron işçilerin çalıştırılması için şirket kurulumu kararının Belediye Meclis üyelerince değil ASKİ Genel kurulunun olağanüstü toplanarak karar altına alınması gerektiğini belirtti ve yazılı teklif sundu. Ancak İdare "Bize siz Meclis kararı alın olur" şeklinde bilgi verildiğini açıkladı. Bunun üzerine Akıncı "Yazılı belge var mı, Resmi belge var mı? Başımız ağırmasın. Kuralına göre yapalım" dedi. Ancak idare kararında ısrar ederek "Bizde belge yok ama valilikte var" diyerek, olumsuz görüş belirtti. 

MHP'li Yalçın Akyol, daha önceki söylemleri doğrultusundaki teklife CHP grubuyla birlikte "Evet" oyu verdi

AKINCI'NIN TEKLİFİ OY ÇOKLUĞU İLE GÜNDEME ALINMADI
Daha sonra Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak, teklifi oylamaya sundu. Teklif CHP'li üyelerin ve daha önce benzer görüşü savunan MHP'li Yalçın Akyol'un oyuna karşın, oy çokluğuyla gündeme alınması rededildi. 
Böylece ASKİ'de kurulacak şirkete, teknik olarak ASKİ Genel Kurul üyeleri değil, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri karar vermiş oldu. 
ASKİ Genel kurulunun toplanması için bir ilan verip 3 gün sonra yasal prosedürü, teknik olarakta doğru şekilde neden yapılmadığı tam anlaşılamadı. ASKİ Genel Kurulunun daha önce olağanüstü toplanması, yeniden toplanmasının önünde engel mi, yoksa beyinlerdeki engel nedeniyle mi yasal prosedür teknik olarak tam yapılamadı belli değil. 
Umarız, ASKİ'de kurulacak şirketin onayının Büyükşiehir Belediyesi Meclis üyelerince verilmiş olması nedeniyle bir sıkıntı çıkmaz. Zira sıkıntıyı, "Huzur Hakkı" alan Meclis üyeleri değil, şuanda huzursuz olan işçiler çeker...